A fitnesz csak beetetés, igazából ezzel pusztítanak ki minket

Az, ahogy Soros pénzéből a gyíkemberek nyomatják a Chem-trailt a repülőkből az igazából kismiska ahhoz képest, ami a fitnesz iparban folyik. Mert, hát mindenki tudja, mi folyik itt Gyöngyösön.depositphotos_36030709_500.jpg

Voltak vérzivataros időszakok az emberiség történelmében, amelyek rengeteg életet követeltek, de ezek össze sem mérhetőek azzal, ami 1998 júniusában ránk szabadult. Akkor indult útjára a szinglik millióit megteremtő sorozat a Szex és New York. Kialakítva egy életstílust, ami az ártatlan szórakozás mellett megmutatja, hogy mennyire nincs szükségünk családra és gyerekekre. Így sorozat hat éve alatt gyermekek milliói nem születtek meg, de legalább megvolt az életérzés helyette. Hogy ez mennyire igaz, azt nem tudom, bár első hallásra racionálisnak tűnik.

De most egy másik népgazdaságilag meghatározó tényezőről lesz szó, a fogyókúráról. A munkaversenyek megrontójáról, a kalóriadeficitről.

Vannak mutatószámok, amelyek igen jól érzékeltetik egy adott csoport fejlettségét, gazdasági erejét, intelligenciáját, vagy szaporaságát. Ezek általában nem egzakt számok, mert pontosan nem lehet megmérni őket. Statisztikai adatokból rakják össze őket, több-kevesebb pontossággal.

depositphotos_63020163_500.jpg

Aki fogyókúrázik, az csökkenti a kalóriabevitelét és/vagy kiegészítő sporttevékenységet végez. A kalória csökkentése hosszabb távon a teljesítmény romlásával jár. A kalória deficit mellett végzett tevékenység pedig megterheli a szervezetet, amihez regenerációra, azaz pihenésre van szükségünk. Erre a legjobb lehetőség a munkahely. Ha akarjuk, ha nem egy keményebb edzés után másnap gyengébbek leszünk, ami kihat a napi munkavégzésünkre, legyen szó fizikai vagy szellemi tevékenységről.

Pontos számot persze nehéz lenne mondani, de csak saccoljunk!

Kerekítsük fel fogyó nemzetünket, Árpád leszármazottait tíz millióra. Tételezzük fel, hogy minden tizedik emberre igaz a fenti állítás. Ez egymillió magyart jelent. A foglalkoztatottság már ismert szám, bár a KSH is kicsit kezd Benedek Elekre hajazni, de azért nagyot biztos nem mer „tévedni”, tehát nagyjából a zemberek 70%-a dolgozik. Azaz hétszázezer szittya harcos fogyózik és dolgozik megtépázott országunkban.

depositphotos_114591942_500.jpg

Tegyük fel, hogy a reklámokból ránk erőltetett és belénk szuggerált hamis énkép miatti önsarnyagatásunk eredménye napi 30 perc veszteséget okoz. Ennyit szuszogunk feleslegesen az előző napi terhelést kipihenve, vagy csak ennyivel lassabban verjük a számítógépet, mert vagy a gondolatok jönnek lassabban, vagy az idegrendszerünk fáradt és ujjaink ütnek gyakrabban mellé. Szóval 700.000 x 0,5 óra az durva becslések alapján is 350.000 óra naponta.

8 órás munkanapot számolva, ami azért nem mindenhol igaz, de most maradjunk KSH-s magaslatokban, 43.750 munkanap, azaz olyan, mintha minden nap 43.750 ember nem dolgozna. (most tekintsünk el a kóros munkakerülőktől, akik egyébként sem dolgoznak). Ez majd hét és félszer annyi, mint a sztrájk miatt kiesett munkaidő 2014 egész évben. Pedig mi csak egy napról beszéltünk.

depositphotos_239210110_500.jpg

Ez éves szinten egyébként durván 9,8 millió munkanap. Ha durván 4,5 millió ember dolgozik ma magyarországon, akkor minden emberre jut két nap fitnesz-lógás.

Nem is értem miért nincs még róla kormányrendelet, hogy mindenkinek jár plusz két nap fitnesz-szabadság minden évben. Hahaha.

Tehát a pillangó hatás is durva, amikor egy pillangó egyetlen szárnycsapása tornádót okozhat a föld túloldalán, de amikor Norbi elüvölti magát, hogy égjen a zsír, na az a végső csapás a magyar GDP-re!

depositphotos_62870499_500.jpg

Persze mindez csak agyszülemény és a dolgok öncélú kiforgatása, mivel az egészséges életmód csökkentheti a betegségre való hajlamot, így növelheti a hasznos munkanapok számát és csökkentheti az egészségügyi kiadásokat. De ugye, hogy egy kis határozottsággal és sok számmal milyen jól el lehet adni a legnagyobb hülyeséget is…

depositphotos_145040795_500.jpg

www.IQfitnesz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://eatmore.blog.hu/api/trackback/id/tr2114993626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2019.08.09. 16:32:25

Nem annyira hülyeség. Elmész az edzõterembe, átöltözöl, lezuhanyozol, visszaöltözöl, visszamész, az máris -1 óra szabadidõ, és akkor még egy porszemet sem emeltél meg. És az, hogy nem 75, hanem 80 éves korodban halsz meg, nem biztos hogy annyira sokat dob a GDP-n, mert akkorra már a 20 évesnek sem lesz munkája, pláne nem olyan amit egy roppant fitt 75 éves is el tud látni. Már persze ha ez az egész hosszú távon és tömegesen tényleg annyira egészséges. A régi jobbágyok is mai szemmel nézve roppant egészséges életmódot követtek, mégis korán haltak...

kvadrillio 2019.08.09. 16:32:55

MERT MA TELENYOMJÁK RÁKKELTŐ ÉDESÍTŐSZEREKKEL AZ ÜDÍTŐKET, FRUKTÓZ-GLÜKÓZZAL A SÜTEMÉNYEKET ÉS EGYEBEKET IS.....EZEK MIND RÁKKELTŐEK ÉS KÜLÖNBÖZŐ BETEGSÉGEKET OKOZNAK !!!!! DE AZ EZEKET GYÁRTÓ MULTIKAT KELL TÁMOGATNI M INDENÁRON, MÉG AZ EMBEREK HALÁLA ÁRÁN IS ! JÓ VOLT NEKÜNK A RÉGI CUKOR, DE MA HIÁBA KERESEK ILYEN TERMÉKET, EGYRE KEVESEBB TARTALMAZ CUKROT ÉS EGYRE TÖBB RÁKKELTŐ SZAROKAT, AMIKET NEM VAGYOK HAJLANDÓ MEGVENNI !!!!! A CUKORGYÁRAINKAT DIREKT BEZÁRTÁK, MEGSZÜNTETTÉK A RÉGI JÓ CUKORRÉPATERMELÉST, A RÁKKELTŐKET GYÁRTÓ MULTIK GAZDAGODÁSÁÉRT !!! LEGSZÍVESEBBEN SZEMENKÖPNÉM A KORMÁNYT EZÉRT...

A FITNESZ MIATT PEDIG EGYRE TÖBBEN HALNAK MEG INFARKTUSBAN ! MERT AKI EBBEN A KLÍMAVÁLTOZÓ HŐHULLÁMOS 40 FOKOS IDŐKBEN MÉG HAJLANDÓ PÉNZÉRT UGRÁLÁSSAL KICSINÁLNI A SZÍVÉT, VÉRKERINGÉSÉT, AZ MEG IS ÉRDEMLI !!! hiszen az orvosmeteorológusok mindig elmondják: EZEKBEN A MELEG IDŐKBEN NEM SZABAD MUNKÁT VÉGEZNI, MEGTERHELŐ DOLGOKAT CSINÁLNI !!!
NU, A FITNESZ IS ILYEN ! EHHEZ NEM KELL NAGY IQ SEM !

kvadrillio 2019.08.09. 16:35:25

@kvadrillio: Ezért nézd meg nagyon, hogy milyen diétás üdítőt iszol

Horváth Balázs
Horváth Balázs
újságíró. 2016. 11. 23. 18:18
Korábban a témában:

Már gyerekkorban is támad a vesekő
Durva, mit művel a cukor a gyerekek agyával
Vonzóbb a férfi egy nőnek, ha pizza helyett répát eszik

Az aszpartám, illetve a hozzá hasonló mesterséges édesítőszerek híre eddig sem volt túlságosan jó. Évek óta dúl a vita azzal kapcsolatban, hogy rákkeltő-e, okozhat-e bármilyen betegséget az, ha nem természetes alapú édesítőszereket veszünk magunkhoz.
Gond van a legfőbb üzenettel

Ezzel párhuzamosan egyre több élelmiszer, üdítőital jelenik meg nyírfacukorral, vagy xilittel ellátva, a nagy márkák azonban továbbra is aszpartámot használnak a cukor helyettesítésére. Emellett az általános tájékoztató szövegekben, szlogenekben tartja magát az az üzenet, hogy a diétás élelmiszerek fogyasztásával könnyebb kordában tartanai testsúlyt, sőt, maga a fogyás is könnyebb így.

Ez utóbbi vélekedést próbálták megcáfolni a Massachusettsi Kórház szakemberei. Richard Hodin, a témában született tanulmány egyik szerzője szerint

az aszpartámhoz hasonló cukorhelyettesítőket előszeretettel a fogyás népszerűsítésére, illetve a metabolikus szindróma kialakulásának visszaszorítására használják, ezzel ellentétben a klinikai és epidemiológiai kutatások azt igazolják, hogy ezek a termékek nem így működnek, sőt, valójában negatív hatásokkal bírnak.

Dr. Hodin és csapatának kísérletei azt derítették ki, hogy a mesterséges édesítőszerek gátolják az alkalikus foszfatáz termelődését. Ez egy fontos enzim, ami a szervezetben előforduló fehérjék lebontásában vesz részt, és a tudósok szerint fontos szerepe van az elhízás megakadályozásában. Azaz: attól, hogy valaki száműzi a cukrot az étrendjéből, még nem következik, hogy fogyni is fog.

A fent leírt hatások igazolására és az aszpartám alkalikus foszfatázra gyakorolt hatásának ellenőrzésére egerek négy csoportját figyelték meg egy négyhetes időszakon át. Két csoportot magas zsírtartalmú étrenden tartottak: ebből az egyik aszpartámmal édesített vizet, a másik tiszta vizet kapott. A másik két csoport normál étrendben részesült, de a víz tekintetében ugyanazt a két típusú innivalót kapták.
Pont az ellenkezője történt, amit vártak

A kísérlet végén kiderült, hogy a normál energia bevitelű egerek két csoportjának tagjai hasonló testsúllyal zárták a kísérletet, a zsírban gazdag étrenden tartott egerek közül azonban az aszpartámmal édesített vizet fogyasztó egyedek többet nyomtak, mint az ugyanabba a csoportba tartozó, sima vizet fogyasztó állatok.

Sőt, a káros hatások nem álltak meg ennyinél: az aszpartámos vízen élő egyedeknél magas vérnyomást, illetve magas vércukor szintet is mértek. Plusz a mesterséges édesítőt fogyasztó egereknél megnőtt a gyulladásos állapotra utaló egyik protein szintje is, ami a metabolikus szindróma kialakulását is előre vetíti.

Dr. Hodin tartózkodik attól, hogy véleményt, vagy ítélete mondjon az aszpartámot tartalmazó élelmiszerekről, azt azonban bizonyítottnak látja, hogy a szer blokkolja az alkalikus foszfatáz termelődését, ami az egerek esetében további káros hatásokat is képes volt kiváltani.

kvadrillio 2019.08.09. 16:39:55

A VESEKŐ MEG AZÉRT TÖBB A GYEREKEKNÉL NAPJAINKB AN, MERT RÁSZOKTATTÁK ŐKET A TEJIVÁSRA ! A TEJBEN SOK A KALCIUM ÉS A LEGTÖBB VESEKŐ KALCIUM-OXALÁT KŐ ! OXALÁT A KAKAÓBAN, CSOKIBAN, SPENÓTBAN....STB...VAN SOK. EHHEZ JÁRUL MÉG, HOGY MAGYARORSZÁGON NAGYON SOK HELYEN KEMÉNY A VÍZ, SOK MESZET (KALCIUM,OT) TARTALMAZ. EZÉRT SZENVEDHET EGYRE TÖBB GYEREK A VESEKŐTŐL.......A TUDOM MILYEN ŐRÜLT FÁJDALOM, 9X SZÜLTEM KALCIUM-OXALÁT KÖVET !

midnight coder 2019.08.09. 19:04:37

@kvadrillio: Azt ugye tudod, hogy az egér és az ember szervezete között azért van egy árnyalatnyi különbség ? A vesekõ meg egy rakás egyéb baj pedig azért lehet ma a gyerekeknél, mert régebben egy párnak volt olyan 8-15 gyereke, akibõl megélte a felnõttkort olyan 2-3. Nyilván azok, akik a legszerencsésebb génkombinációkat örökölték. A gének pedig azóta is kombinálódnak, mutálódnak, de ma már a doktor bácsik kiiktatták az evolúcióból a szelekciót, ma már akár teljesen életképtelen magzatokból is lehet felnõtt, és továbbadhatja a remek génjeit. Ráadásul a trend nem ma kezdõdött.

acycloren 2019.08.10. 00:23:13

@midnightcoder2: A jobbágyság idején mindenki korábban halt, a földesúr is. Tüdőbaj, kolera stb. És általában akkor a gyerekhalandóság volt magasabb, mint ma, tehát a várható átlagéletkort ez torzította főleg.

A -1 óra szabadidőhöz. Igen, van aki ezzel tölti a szabadidejét, más meg sorozatokat néz. Mivel lehet még eltölteni a szabadidőt? Szex, az heti 1,5-3 óra és akkor már nagyon megadtam a módját. Utazás, turistáskodás. Nem napi tevékenység. Kávézókban, éttermekben ücsörgés.
Az meg, hogy 75 vagy 80 éves korban halsz, egy áldilemma. A fő kérdés, hogy életed utolsó 20 évét milyen állapotban töltöd.

acycloren 2019.08.10. 02:04:28

@midnightcoder2: Az emberek többségének a testmozgás örömet okoz. Ha edzett valaki, az egész élete könnyebben folyik. Én tegnap elmentem futni a barátnőmmel. Utána minden lépés könnyebb, jobban aludtam, az étel jobban ízlett, mint máskor (ugyanabban az olcsó étteremben ettünk), jobb a szex, könnyebben lélegzem, a látásom élesebb. És a futást összrkapcsoltuk természetjárással, utána hazafelé menet sétával, majd beugrottunk enni.
Pár kilótól most meg kell szabadulnom.

Az, hogy 60 vagy 85 évesen halsz meg, az részben genetika, részben szerencse, részben környezeti hatások, részben vagyoni helyzet függvénye. De hogy abból az
előre nem látható, jósolható életkorbóll hány évet él az ember egészségesen, az jórészt táplálkozás, napi apró szokások (fogmosás, tisztálkodás, önvizsgálat -> véres széklet, mellrák előjelei stb.), testmozgás, káros szenvedélyek elhagyásával befolyásolható.

apro_marosan_petergabor 2019.08.10. 06:03:39

Igazi libero baromság,
de nem is vicces. A szándék egyszerű, a Sorost támadások hiteltelenítése.
csak hogy Soros másban utazik. Egyszerüen fel akarja tölteni Európát mohamedán afrikai-ázsiai bevándorlókkal, miközben homoszexuálisok népszerüsítésével és gender elmélettel akarja csökkenteni a természetes szaporulatot. és elerőteníteni a nemzetállamokat.
Ez elég komoly dolog. Mivel egyre többen, egyre több helyen határozottan lépnek fel ellene, ezért hozzáláttak a védekezéshez - melynek egyik módja a komolytalankodás, a támadók nevetségessé tétele lenne.
Ebből láttunk itt egy hamvába holt igen bornírt kísérletet.

apro_marosan_petergabor 2019.08.10. 06:04:19

Ja, a hozzászólók egy része nem fogta az adást...

midnight coder 2019.08.10. 06:10:59

@acycloren: "Az emberek többségének a testmozgás örömet okoz."
Ja. Azért használt az emberiség már az idõk kezdete óta lovat a közlekedéshez, szántáshoz, azért talált fel egy rakás olyan dolgot amivel kevesebb mozgással úszhatja meg az életét. Nem, van pár olyan ember akinek a mozgás valóban örömet okoz, ahogy van Pl. szerencsejátékfüggő, vagy krónikus alkoholista is, akiknek ez utóbbiak okoznak akkora örömöt, hogy ez függést okoz. De az átlagpolgár nagyon nem ilyen. Gályarabnak sem úgy kerültek az emberek, hogy hajóbérletet vettek.

"Az, hogy 60 vagy 85 évesen halsz meg, az részben genetika, részben szerencse, részben környezeti hatások, részben vagyoni helyzet függvénye."

Ahogy az egészséged is.

midnight coder 2019.08.10. 06:18:19

@apro_marosan_petergabor: De fogta, csak tudod azért mert paranoiás vagy, még nem biztos hogy nem üldöznek... Persze nyilván a Soros leszarja ezt a dolgot, ugyanakkor a fitnesszipar és általában az egészségipar milliárdos üzlet a sportszergyártástól a gyógyszergyártáson át a bloggerekig.

chrisred 2019.08.10. 08:33:54

@apro_marosan_petergabor: "ezért hozzáláttak a védekezéshez - melynek egyik módja a komolytalankodás, a támadók nevetségessé tétele lenne."

Ami semleges szemszögből nézve a világ legegyszerűbb feladata, hiszen a sorosozás már önmagában saját paródiájának tűnik.

Belzebubo 2019.08.10. 09:01:54

Jó poszt, tehát le a fitnesszel, mert az a NER ellensége :-) De ha Mo nemzetközi súlyát nézzük, összehasonlítva mondjuk Ausztriával, Hollandiával, Finnországgal stb. semmi ok a pánikra, ebből a szempontból az USA szinvonalán vagyunk, kezdve a legeslegmagasabb helyektől... :-) (valaki egyszer mintha mondott volna olyasmit, hogy “nem akarok kövér tábornokot látni”... de hát az idők változnak és egyébként is “ne arra figyeljenek, amit mondok...”)

Emmett Brown 2019.08.10. 09:40:21

@midnight coder: a testmozgás jó dolog, egy bizonyos szintig.

Csakhogy! Ha azt veszed, hogy a mai átlagember mozog x-et, pedig a szükséges mozgás 2 x lenne, akkor a fitnessz jót tesz. Régen meg alap volt a 8x, és még a lóval közlekedés/szántás is kb 5x-re vitte le a fizikai erőkifejtést. Aztán persze a kényelmet is túltoltuk, mint mindent a történelemben.

Emmett Brown 2019.08.10. 09:43:05

@apro_marosan_petergabor: hagyjuk már a Soros mint Bond főgonosz, meg a Magyarország/Orbán a szegénylegény/legkisebb királyfi narratívát.

Ha Soros komolyan ezt akarná, akkor már átnyomta volna a dolgot.

acycloren 2019.08.10. 13:42:05

@midnight coder: Van kellemetlen kötelesség, fizikai munka, ami ritkán öröm és van a sport, ami örömet okoz. Ahhoz el kell jutni a szellemi fejlettség egy magasabb szintjére, hogy hiányozni kezdjen a természet, a mozgás, kielégülést okozzon a szexualitás, ne csak gyerekcsinálás, fajfenntartás, olcsó háztartási, családi munkaerő újratermelése, az olvasás, tanulás is lehet szomorú kötelezettség gyerekkorban, majd amikor kinyílik az elméje az embernek, felnő, akkor kedvtelésböl olvashat, azt tanulhat, amihez kedve van. A mozgással is valahogy így van, csak te még nem nőttél fel erre a szintre szellemileg.

Nylul 2019.08.10. 20:19:49

@acycloren: Ezek szerint a kommenteléssel is így kell matekolni. Tehát a naponta 10-15 - időnként ordenáré nagy baromság - hozzászólás is a szellemi fejlettség egy magasabb szintje. :D

kvadrillio 2019.08.12. 21:06:00

@szamaritánus: HÜJJJJJJEHHHH.
pocct asztatat tudodéééééé, hogy mijafaszér kopik el a sportolók izülete 35-40 éves korukra ??? miért kapnak sokan térd és egyéb protéziseket a híres sportkórházban ?????....jahhhhh......te csak nyugodtan koptasd az izmodat, izületeidet...occt élvezd majd a protézisedet !!! :O)))))

Hirdetés

IQfitnesz.hu

Blogomban a 30 év alatt összegyűjtött sport-tapasztalatomat és a nehezen megszerzett tudásomat próbálom megosztani Veletek. Néha tudományosan, néha csak viccesen.

Friss topikok

Címkék

1 típus (1) 2. palóc kupa (1) 2018 (2) 25(OH)D (1) 2a (1) 2b (1) 2x (1) 2 típus (1) 42k (1) 5/3/1 (3) 54321 (1) 5x5 (3) 8 órás karedzés (1) aaron horschig (1) addiktív (1) aerobik (1) agonista (1) agystimulácó (1) ajándék (2) alacsony terhelés (1) alapelv (1) alapgyakorlatok (4) állighúzás (1) altitude mask (1) alvás (4) alvásminőség (1) aminosav (1) ammónia (1) anabolikus ablak (2) anabolikus szteroid használat (1) antagonista (1) antioxidánsok (1) anyagcsere (2) apple watch (1) arginin (1) átalakulás (1) áthúzás (1) ATP (1) ATP edzés (1) autoregulation (1) a guggolás bibliája (1) a monolith építése (1) bandázs (2) BCAA (2) bemelegítés (1) béta alanin (1) beta alanine (1) bevitel (1) bfr (1) bicepsz (2) bilaterális deficit (1) bloggerday (1) bmi (1) Bob Hoffman (1) Bodybuilding tudomány (1) body building (2) Body Building (24) Body fitness (1) Building the monolith (1) bukás (1) bukásig (1) casein (1) celeb edzés (1) cheat meal (1) chuck taylor converse (1) cici (1) cipő (1) citrullin malate (1) coffein (1) combfeszítő (1) combhajlító (1) comb bicepsz (1) complex edzés (1) core edzés (1) cosmopolitan (1) crossfit (1) cross training (1) csalónap (2) csaló étkezés (1) csípő (1) csirkemell (6) csontkovács (1) csontozat (1) csont erősítés (1) CT Fletcher (1) cukor (1) diákolimpia (1) Diéta (22) diéta (20) dinamikus nyújtás (1) divatmodell (1) doms (1) dopping (1) dorsalflexio (1) dorzolaterális prefrontális kéreg (1) dropset (2) d vitamin (1) EAA (1) edzés (19) edzéselmélet (14) edzésgyakoriság (3) edzésmódszer (8) edzésprogram (1) edzésteljesítmény (6) edzéster (1) edzésterv (6) edzéstervezés (3) edzéstipp (1) edzéstudomány (1) edzés előtti pörgető (1) edzés időskorban (1) edzés időszak (1) edzés kihagyás (2) edzés nyaralás alatt (2) edzés sablon (1) edzés sérvvel (1) edző (2) edzőpartner (1) edzőtárs (1) ego (1) Egyízületes gyakorlatok (1) ejtő sorozat (3) elevation mask (1) előfárasztás (1) első húzódzkodás (1) első muscle up (1) első pull-up (1) eric lilliebridge (2) erőemelés (13) erőfejlesztés (1) erőltetett ismétlések (1) erőnléti edzés (1) erőnövekedés (1) erőszint (1) esti edzés (1) étel (1) etika (1) étvágy (2) étvágycsökkentés (1) excentrikus fázis (1) ezerismétléses karedzé (1) fájdalom (1) fáradás (5) fáradtság (2) farizom (3) fartlek (1) fat (1) fehérje (24) fehérjebevitel (6) fehérjeszintézis (1) fehérje diéta (2) fehérje igény (1) fehérje szintézis (1) fejlődés (4) fej pozíció (1) fekvenyomás (8) fekvőtámasz (2) felhúzás (2) felhúzás edzésterv (1) félighártyás izom (1) féliginas izom (1) fél ismétlés (1) fénykard (1) fényterápia (1) ferde hasizom edzése (1) feszítőizom reflex (1) fiatal (1) fitbit charge (1) fitness (2) fitnesz (5) fizikai aktivitás (1) fms (1) foamroller (1) foci (1) Foci és súlyzós edzés (2) Fogyás (2) fogyás (4) fogyasztás (1) fogyás futással (1) Fogyókúra (17) fogyókúra (1) football (1) fordított diéta (1) formás popsi (1) fotobiomoduláció (1) függőségek (8) functional movement screen (1) funkcionális edzés (1) Furious Pete (1) futás (7) futball (2) futóiskola (2) gaba (1) garrett blevins (1) gázlóizom (2) genetika (1) gerincsérülés (1) gerincsérv (1) gi (1) glutamin (1) glute (1) goblet squat (1) GPC világkupa Miskolc 2017 (1) guggolás (11) gurtni (1) gvt (1) gyakoriság (2) gyakorlatok (2) gyógytorna (1) gyorsaság (1) gyorserő (1) gyors rost (1) gyors rostok (1) gyúrás (2) Hajdú Anikó (2) hajlékonyság (1) haladó (1) halolaj (1) háromfejű lábszárizom (1) hasizom (1) hasmenés (1) hasprés (1) hassérv (1) has edzés (1) hatás (1) hátfájás (1) hátizom (2) helyi fogyás (1) hengerezés (3) hiba (1) hibajavítás (1) hideg vizes merülőfürdő (2) high frequency powerlifting (1) hiit (2) HIIT (2) hipertrófia (5) hiperventiláció (1) hiteles személyedző (1) HITT (1) hízás (1) HMB (1) hogyan (1) homofób (1) hormonpótlás (1) humor (2) hűtés (1) húzódzkodás (1) ibuprofen (1) idősek (1) időskor (1) időskori (1) Időskori edzés (2) időszakos (1) időszakos böjt (1) időzítés (1) IF (1) impingement szindróma (1) insane training (1) intenzitás (2) intermittent fasting (1) inverz anorexia nervosa (7) inzulin (1) iqfitnesz (1) IQfitnesz (5) izolációs gyakorlatok (5) izombukás (1) izomcsoportok (3) izomdiszformia (7) izomépítés (4) izometrikus edzés (1) izomformálás (1) izomkifáradás (1) izomláz (2) izomműködés (1) izomnövelés (2) izomrost (3) izomrost típusok (1) izomtömeg növelés (3) izom memória (1) izom összezavarás (1) ízület védelem (1) jerk (1) Jim Wendler (1) Jim wendler (1) jim wendler (2) John Mckean (1) jónás réka (1) jó zsaru rossz zsaru (1) kaizen (1) kai greene (1) kalács (1) kalória (15) kapszaicin (1) kapucni (1) karácsony (2) kardió (6) karedzé (1) karedzés (1) karnozin (1) kávé (1) kazein (2) kcal (14) kékfény (1) kenyér (1) késleltetett izomfájdalom (1) kétfejű lábikraizom (1) kétfejű lábikra izom (1) ketoacidozis (1) ketocitózis (1) ketogén diéta (1) kezdő (2) kezdők (1) Kezdők edzésterve (1) kifáradás (1) kihívás (1) kiskorúak és a szteroid (1) kis súly (1) kitartás (1) klaszter edzés (1) klokov complex (1) kockahas (2) koffein (4) koffein tolerancia (1) kokljaev (1) kokov komplex (1) koksz (1) kombo szett (1) kompressziós ruházat (1) konstantin konstantinov (1) konteó (1) könyv (6) kövér (1) középhaladó (1) középkorú (1) közétkeztetés (1) kreatin (2) krioterápia (2) Kroczaleski (1) kroc row (1) L-glutamin (1) L-leucin (1) labdarúgás (1) lábedzés (1) lábnyújtás (1) lágylézer (1) lassú felszívódás (1) lassú rostok (2) legjobb sport (1) lépéserő (1) leucin (2) lézerterápia (1) lineáris periodizáció (2) lineáris progresszió (2) LISS (1) lokális hipertrófia (1) low load (1) lucein (1) macskagyökér (1) mae (1) magassági maszk (2) magas fehérje bevitel (1) magas ismétlésszám (1) maltodextrin (1) maraton (1) mark rippetoe (1) martijn koevoets (2) masszázs (1) Matt kroc (3) medenceprés (1) melatonin (1) mell (2) mellkas (1) mellkas alakítása (1) mellkas növelése (1) mentális edzés (1) menza (1) merevlábú (1) merev lábas felhúzás (1) mérleg (1) Method of Error Amplification (1) Michael Phelps (1) Michael Phelps challenge (1) mikrosérülés (1) mítosz (1) mobilitás (3) mobilizáció (2) modell edzése (1) monitorozás (1) motiváció (2) motoros egységek (2) mozgástartomány (2) muscle up (1) nagy gyakoriságú erőemelés (1) nagy intenzitás (1) nagy terjedelem (1) nagy volumen (1) negatív ismétlések (2) negyed guggolás (1) Németh Róbert (1) nők (1) nők és a szteroid (1) no pain no gain (1) nyakmögött nyomás (1) nyaralás (3) nyújtás (7) nyújtó reflex (2) öblögetés (1) okosóra (1) omega-3 (1) online edzés (1) orbáncfű (1) öregedés (1) öregek edzése (1) Őrült edzés (1) őrült edzés (1) összetett gyakorlatok (1) osztott edzés (1) öt perces edzés (1) öv (1) paprika (1) párhuzamos-elasztikus komponens (1) párolt zöldség (2) paul anderson (1) periodizáció (5) pihenés (1) pihenő (3) pihenő idő (2) pihenő szünet (2) piramis (1) piruvate (1) placebo (2) placebó (1) plateu (1) poliquin (2) popsi edzés (2) powerbuilder (1) powerlifitng (1) powertraining (1) powrlifting (1) pr (1) protein (18) protein turmix (7) publio (1) pullover (1) pulzusmérés (1) pulzustartomány (1) puskás bogi (2) rack squat (1) ráedzés (1) rámpa sorozatok (2) rasszizmus (1) recept (10) reflex (1) reformkonyha (14) regeneráció (7) reggeli edzés (1) reggeli kardió (1) rehabilitáció (1) rest pause (2) részismétlés (1) részleges mozgástartomány (1) reverse diet (1) Rhodiola rosea (1) Rich Piana (4) rmr (1) rotátorköppeny sérülés (1) rózsagyökér (1) RPE (2) rúdsebesség (1) samsung gear (1) Scitec raw felhúzó kupa (1) sebesség (1) segítő (1) sérülés (1) sérv (1) simmons (1) Smolov (1) (1) soros (1) soros-elasztikus komponens (1) sorozatok (2) sorrend (1) sportfüggőség (2) sportrasszizmus (1) spotter (1) sprint (3) squatuniversity (1) squat bible (1) stagnálás (2) steroid (1) stressz (1) stronglifts (1) súlycsoport (1) súlyemelés (2) súlyzós edzés (1) súlyzós edzés az állóképességi sportokban (1) súlyzós edzés triatlon duatlon maraton ironman (1) súly csökkentés (1) supraspinatus (1) szabadgyökök (2) szálkásítás (1) személyi edzés (2) szénhidrát (14) szinten tartás (1) szolgálati közlemény (1) szőlőmag (1) szőlőmagörlemény (1) szteroid (7) szteroidok legalizálása (1) szteroid függőség (3) szuperszett (3) tab (1) tápanyagok (14) tápl (2) táplálékkiegészítő (2) táplálék kiegészítő (1) Táplálkozás (19) tárogatás (1) taurin (1) teakrin (1) Team Suleiman (1) tejsavó (2) teljesítmény (1) teljesítmény edzés (2) teljesítmény fokozás (4) teljes mozgástartomány (1) telomer (1) template (2) tempó (2) térdbandázs (1) térdízület (1) terepfutás (1) terhelés (2) terjedelem (2) terpesz (1) testépítés (18) testépítés tudomány (1) testhőmérséklet (1) testképzavar (12) testkompozíció (23) testzsír (4) testzsír mérés (2) texas módszer (1) theacrine (1) tip (1) tipp (6) Tisza kupa 2017 (1) többízületes gyakorlatok (1) tojás (1) tojásfehérje (2) tolódzkodás (1) Tömegnövelés (18) tömegnövelő (2) tömegnövelő edzés (1) tom platz (1) top 5 legrosszabb gyakorlat (1) töredék súlyok (1) törzs stabiltás (1) Tóth Szilárd (1) tricepsz (2) triptofán (1) TSM (3) tud (1) tudomány (50) túró (7) újévi fogadalom (1) unilaterális (1) ütközéses szindróma (1) út az első tolódzkodáshoz (1) vádli (2) valentin nap (1) váll (2) vállöv (1) varjúháj (1) véráram korlátozás (1) visage models hungary (1) vitamin (1) vízhajtó (1) volumen (3) vörösfény (1) vörösszőlőmag (1) wendler 5/3/1 (1) wittmann zsolt (1) xiaomi amazfit (1) zabpehely (4) zabpehely kenyér (1) Zelenc János (5) zenehallgatás (1) zsír (13) zsírégetés (7)  (1) Címkefelhő

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

süti beállítások módosítása