A natúr csirkemell idővel unalmassá tud válni. Persze ha nagyon elhivatott az ember (vagy inkább fanatikus?), akkor rendben van napi néhányszor natúr csirkemellet enni pár éven, évtizeden át, de azért a többségnek szüksége van egy kis változatosságra is. Főleg ha nem versenyszerűen űzzük a sportot, csupán csak szeretnénk egészségesen táplálkozni és nyugodt lelkiismerettel a tükörbe nézni.
Tehát csirkemell:
A natúr, szeletben történő megsütést is lehet variálni, de ha igazi íz kavalkádra van igényünk, akkor marad a szósszal történő ízesítés. Ráadásul ezzel a módszerrel gyorsabban is elkészül az ipari mennyiség, amire szükségünk van. Én például szeretem egyszerre egy két hétre előre elkészíteni és kiporciózni a csirkeadagjaimat.
Ahogy készül:
Az edény határozza meg a tudatot, vagy azt nem is, de az egyszerre elkészíthető mennyiséget mindenkép. Nálunk a serpenyőben 1,5 kg csirkemell fér el kényelmesen és az általam használt szósz is ehhez a mennyiséghez elegendő.
Hozzávalók:
- 1,5 kg bőrnélküli csirkemell filé
- 2-3 kanál kókuszzsír vagy bármilyen más zsiradék
- 1 üveg szósz (ez lehet Uncle Bens vagy bármi más is, én Dawtona-t használok, mert olcsóbb és több. Ebből lehet édes-savanyú, milánói, bolognai, mexikói, de lehet simán ketchup vagy akár lekvár is)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Felkockázzuk a csirkemellet 1-2 centis darabokra, majd a zsiradékon megpirítjuk. A közben keletkező levet célszerű leönteni, mert sosem fől el magától. Ha elkezd pirulni a hús, akkor ráöntjük a szószt és még kb. 5-10 percig főzzük, és kész.
Fehérje: 377 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 55 g
2.190 kcal
Ezt én szét szoktam osztani 6-8 adagra és lefagyasztom.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.