Imádom a túrót, de általában édesen eszem és a sok édesre jól esik néha valami sós. Mivel a túrónak magában szinte semmi íze nincs, ezért némi ízesítéssel bármi elkészíthető belőle. A túrós variációk általában csak úgy kipottyannak a fejemből. Ez is így történt, rám jött az ehetnék, hát gyorsan kitaláltam.
A túróból készült ételeknél a mennyiséget a fehérje tartalom alapján szoktam meghatározni, igyekszem 50 g fehérjét beleszuszakolni egy adagba. Ez 33 dkg túrót jelentene, ha más nem kerülne bele, de általában igyekszem valamivel „feldobni”, így csökkentve a túró nem túl alacsony zsír és szénhidrát tartalmát. Ehhez leginkább a tojásfehérje vagy tejsavó fehérje por legalkalmasabb, de a tojás vagy light sajt is segít javítani az arányokat.
Hozzávalók (150 g fehérjéhez):
- 450 g zsírszegény túró
- 50 g tojásfehérje por
- 2 egész tojás
- 50 g light trappista sajt
- 1 csík bacon szalonna
- 40 g csirkemell sonka
- 60 g zabpehely liszt
- só, bors ízlés szerint
- 1 kk. szódabikarbóna
Elkészítés:
Mindent összeöntünk egybe és jó alaposan összekeverjük, hogy a túró széthulljon apró darabokra. Aztán egy szilikon formában vagy sütőpapíron, 180-200 fokon kisütjük 30-45 perc alatt. Én szeretem egy kicsit túlsütni a dolgokat. :-)
Fehérje: 150 g
Szénhidrát: 60 g
Zsír: 29 g
1.110 kcal
Ezt én szét szoktam osztani 3-4 adagra, de sosem tudom megállni és mindig többet eszem belőle, mint szabadna.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.