Húzd meg magad, vagy lever a csajom!

Manapság az élsport annyira teljesítményfüggő, hogy szinte mindenki, aki ott van a csúcs közelében, használ valami tiltott kiegészítőt. Természetesen Maximális Tisztelet a Kivételeknek!!!

images_marion.jpeg

Úgy tűnik ők vannak kevesebben. Vannak jobban és vannak kevésbé fertőzött sportok. Mivel ezek a sportolók tekinthetőek példaképnek és ők formálják a szemléletünket ezért sok ember hajlamos a „könnyebb” utat keresni, a hozzájuk hasonló kinézet vagy teljesítmény eléréséhez. Ez alól a nők sem kivételek, sőt!

images10.jpeg

A szteroidok használatát a nők esetében sok tévhit övezi, az egyik oldal azonnal papért kiált, míg a másik szerint simán belefér egy „vinyó” kúra egy nőnek is. Nos a dolog nem ennyire egyszerű. Az tény és való, hogy a tesztoszteron nem ellensége a nőknek, hanem a mindennapi „működésükhöz” szükséges hormon, de nem biztos, hogy ezzel szükséges és szabad játszadozni...

Ha egy nő elkezd anabolikus szteroidokat használni, akkor elkezd férfivá válni.”

 Egy alapvető és lényeges különbség a férfiak és nők között, hogy, amíg egy férfi esetében a kúra befejezése után a legtöbb mellékhatás magától megszűnik, addig a nők esetében némelyik örökre fennmaradhat. Ez abból fakad, hogy normál helyzetben a nők és a férfiak tesztoszteron:ösztrogén arányuk teljesen más. Rendszeresen felbukkannak olyan tévhitek, hogy a tesztoszteron férfi hormon, az ösztrogén pedig női. Ez egyáltalán nem igaz, mindkét nemnek szüksége van mindkettőre és azt termeli is a szervezete. Az eltérés a mennyiségekben van és a területben, ahol ezek a folyamatok lejátszódnak.

images3.jpeg

Tény és való, hogy a tesztoszteron felelős – az erre genetikailag hajlamos embereknél – a testszőrzet fokozott növekedéséért, a mély hangért és esetleg a kopaszodásért. Ugyanakkor az ösztrogén fokozza a testszír felhalmozást, ami a nőies test kialakulását okozza.

images7.jpeg

Míg egy férfi esetében ha kicsit mélyebb lesz a hangja, vagy szőrösebb lesz, esetleg a mellkasán kevesebb zsír lesz, hát na bumm, ráadásul, ha abbahagyja a szteroidok használatát, akkor ezek a mellékhatások csökkenni kezdenek, sőt teljesen el is tűnhetnek, addig egy nő esetében ezek nagy valószínűséggel úgy is maradnak örökre.

images5.jpeg

Egy internetes felmérés alapján a szteroidokat használó nők 1/3-a vallotta, hogy nem versenyszerűen sportol, csupán a hobbija az. Vajon mi visz rá egy hobbi sportoló nőt arra, hogy az egészségét kockáztatva teljesen feleslegesen a szerekhez nyúljon?

Best-Bodybuilding-Steroids-For-Women-Steroid-Junkie.jpg

Ráadásul az anabolikus szteroidok mellett más olyan szerek is felbukkannak náluk, mint a T3, clenbuterol, HGH, tamoxifen (Nolvadex). A tamoxifent a férfiak arra használják, hogy az egyik mellékhatást semlegítsék, azaz a többlet tesztoszteron ösztrogénné alakulását ellensúlyozzák, így védekezve az ösztrogén mellékhatásától. A nők esetében is első hallásra jól hangzik, ha gátoljuk az ösztrogént, de így annak számukra fontos előnyeit is elveszítjük, mesterséges menopauzát idézünk elő, csak azért, hogy egy kicsivel jobb legyen a tesztoszteron:ösztrogén arány. A növi, egy viszonylag enyhe mellékhatásokkal rendelkező hormon, ráadásul azok egy része még pozitív is egy nő számára, hiszen ha eltűnnek a ráncaik, szebb, fényesebb lesz a hajuk, a körmük és még gyorsabban is nő. Ja, az igaz, hogy szinte lepucolja a testzsírt rólunk, oda a popsi, a cici. És ez még csak a kisebb baj. Ha komolyan kezdjük el használni, akkor a legtöbb szervünk elkezd nőni, a gyomrunk, beleink, májunk. Igaz, hogy kockás hasunk lesz, de fél méterre előttünk, mert akkora hasunk lesz, mint egy 7 hónapos terhesnek. És akkor még nem beszéltünk az általam csak „american dad” szindrómának hívott mellékhatásól. A jellegzetes bodis kockafej, nagy szögletes állkapoccsal az nem a tesztoszterontól lesz, hanem a növekedési hormontól. És ez a nőkre is igaz!

images6.jpeg

Hiába próbálnak a nők kevésbé androgén szereket használni, mint az Anavar, Winstrol, Deca-durabolin, ha tartósan, vagy nagy mennyiségben alkalmazzák őket, akkor az anabolikus hatás mellett előjönnek az androgének is. Kimaradó vérzések, csikló növekedés, hang mélyülése.

images9.jpeg

 

A helyzetet még tovább bonyolítja, hogy a férfiak esetében is igaz, hogy a legtöbb információ tapasztalati úton születik, addig a nőknél ez még fokozottabban igaz, mivel a legtöbb elérhető kutatás férfiakon történik, ráadásul általában nem kifejezetten sport teljesítmény növelés a célja a kutatásoknak. Ezért a nők esetében a legtöbb „jó tanács” az olyan mint a Company Policy , már senki nem emlékszik, hogy hogyan és miért született, de biztos, hogy úgy van jól.

images4.jpeg

Női kúrák

A férfi kúrákkal szemben a nőknél egyáltalán nem létfontosságú a tesztoszteron használata, mivel az ő szükségletük sokkal kisebb ezen a téren. Normális esetben egy nő szervezet 10-ed annyi tesztoszteront termel, mint egy férfié, így nem okoz akkora problémát, ha a saját termelés leáll a kúra alatt. Pont emiatt a nők esetében a PCT (Post Cycle Therapy) értelmét veszti.

Nagyon fontos, hogy a férfiakkal ellentétben egy kúra ne tartson tovább négy hétnél, így csökkentve a meddőség veszélyét.

images.jpeg

Amíg a férfiak esetében mindig javasolt az úgynevezett „stacking”, amikor több különböző szert használnak egyszerre, addig a nők esetében ez kifejezetten ellenjavallt, mivel a több komponens együttes szedése növeli androgén hatást.

A kúrák közti szünet viszont a nők esetében sokkla rövidebb lehet, mivel nincs szükségük PCT-re, így a szervezet is hamarabb visszaáll a normális működésre.

images12.jpeg

Szintén a nők eltérő hormonháztartásából és reagálásából adódik az, hogy kerülniük kell a hossz észter láncú (enanthat, deconat, dodeconat, stb.) szereket. Mivel ezek lassabban fejtik ki hatásukat, tovább a szervezetben maradnak, sokkal nagyobb veszélyt jelentenek egy női szervezetre.

Már említettem, hogy az erősen androgén szereket mindenképp kerülni kell (Trenbolone, Anadrol, Dianabol, stb.). Ezek szinte azonnal visszafordíthatatlan károsodáshoz vezetnek, még viszonylag kis dózisban is.

Felhasználás szerint 3 fő csoportot lehet megkülönböztetni:

1. A versenyszerű testépítőket

2. A Figure és Fitness kategóriában versenyzőket

3. Az amatőr és hobbi sportolókat.

images11.jpeg

 

Az első pontba tartozó hölgyek nagyjából lesz@rják, hogy mit szednek be és annak mik a következményei, nekik a maximális tömeg a cél, és hogy ez mivel jár az másodlagos.

Céljuk eléréséhez szinte bármit felhasználnak, jellemzően:

- Trenbolone
- Testosterone (pl: Sustanon 250, enenthat, proionát, stb.)
- Anadrol (Oxymetholone)
- Dianabol (Methandrostenolone)

A második csoportba tartozó csajok, már csak a kategóriájuk miatt is figyelnek a nőies megjelenésükre, ezért sokkal óvatosabbak, általában enyhébb szerekkel próbálkoznak:

- Equiqoise (Boldenone Undecylenate)
- Nandrolone Phenylpropionate
- Masteron (Drostanolone Propionate)
- Deca-Durabolin (Nandrolone Decanoate)

A harmadik csoport az aki, csak türelmetlen és néhány hónap alatt szeretné elérni, azt amit amúgy 1-2 év alatt teljesen veszélymentesen is megtehetne. Ráadásul a tudat is ott lenne, hogy ő érte le, nem a cucc:

- Primobolan (Metholone Acetate, Methenolone Enanthate)
- Anavar (Oxandrolone)
- Winstrol (Stanozolol)

 images13.jpeg

Egyébként az internetes társadalom megoszlik a winyó és nők esetében, sokan nem ajánlják, még ha egy enyhe szerről is van szó, valahogy nincs jó hatással a nők esetében. Sokan inkább az anadrolt tartják az alternatívájának. Brrrrr!

 

Példaként itt egy átlagos női kúra:

1. Hét - Primobolan 5mg/tab, 2 tab/nap. Deca 100mg/ml, 1/2ml/hét
2. Hét - Primobolan 5mg/tab, 3 tab/nap. Deca 100mg/ml, 1/2ml/ hét
3. Hét - Primobolan 5mg/tab, 4 tab/nap. Deca 100mg/ml, 1/2ml/ hét
4. Hét - Primobolan 5mg/tab, 5 tab/nap. Deca 100mg/ml, 1/2ml/ hét
5. Hét - Off
6. Hét - Off
7. Hét - Off
8. Hét - Deca 100mg/
ml, 1/2ml/hét. Winstrol 2 mg/tab, 2 tab/nap
9. Hét - Deca 100mg/
ml, 1/2ml/hét . Winstrol 2 mg/tab, 3 tab/ nap
10. Hét - Deca 100mg/
ml, 1/2ml/hét . Winstrol 2 mg/tab, 4 tab/ nap
11. Hét - Winstrol 2 mg/tab, 3 tab/
nap
12. Hét - Winstrol 2 mg/tab, 2 tab/
nap

Ennyitől egyébként egy kezdő férfi is felpakolna magára 4-5 kiló izmot a három hónap alatt, de lehet, hogy többet is.

Egyébként az hogy a nők között ennyire elterjedt a szteroid használat, azért részben a férfiak is felelősek, mert jelentős esetben a szert használók beszélik rá barátnőjüket, arra, hogy próbálja ki ő maga is, vagy a gátlástalan dílerek a teremben addig susmognak a csodálatos hatásról, hogy végül csak kipróbálja, mert hát egyszer, az még nem baj, meg soha többet és csak megnézem, stb. de nincs egy kúra, csak első kúra!!!

 

A nők sajnos egyébként is erősen ki vannak téve a hormonok hatásának, többségük folyamatosan szed fogamzásgátlót, amelyek ugyan teljesen „veszélytelenek”, de a hormonháztartás egy érzékeny dolog, ha ösztrogént vagy progeszteront viszünk be az ugyanúgy erőteljes beavatkozás. Persze nagyságrendekkel kevesebb mennyiségről beszélünk mint egy szteroid kúra, de akkor is hatással van a szervezetre. Pont ennek kapcsán mutatták ki, hogy a rendszeresen fogamzásgátlót szedő nőknél libidó csökkenés tapasztalható, amire egyébként a gyógymód (tüneti kezelés) tesztoszteron adagolása. Tehát az átkos szer mégiscsak lehet hasznos is. Persze itt is a mennyiségen van a hangsúly. De ugyanúgy mint ahogy a férfiak esetében a kúra alatt a libidó fenntartására tesztoszteront adagolnak, úgy a nők esetében is segít, csak az a nem mindegy, hogy orvosi felügyelet mellett történik-e egy kezelés, vagy a teremeben elhangzott, vagy interneten fellelt igazságok alapján. Egyébként tudomásom szerint itthon nem nagyon írnak fel a nőgyógyászok tesztoszteront, bárhogy is panaszkodjunk a libidó hiányára :-)

images8.jpeg

 

Azért mielőtt elbagatellizálnánk a dolgot, ajánlom figyelmetekbe Candice Armstrong történetét, aki csak úgy hobbi szinten kezdte el használni a Trenbolone-t és gyakorlatilag férfivá vált néhány év alatt. Az internetet úgy járta be annak idején a hír, hogy a nő, akinek pénisze nőt, ami persze nem igaz, csak a csiklója mérete és alakja változott meg, de azt hiszem ez pont elég, hogy egy életre tönkre tegyen valakit.

 

 

Konklúzió? Nehéz. Ennél nagyobb hülyeséget, mint nőként szteroidozni, most nem nagyon tudnék mondani. Tényleg szembe megy mindennel, amitől egy nő NŐ. Kérlek ne csináljátok!

 

 logo1_banner.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eatmore.blog.hu/api/trackback/id/tr896741857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andie 2014.09.30. 09:24:15

Nemazér mondom, de ezekkel a tételes, pontos, még az adagolást is feltüntető listákkal inkább tűnik ez a post kedvcsinálónak,mint elrettentőnek :)
Kb olyan, mint a "ki ne próbáljátok az X és Y kábítószert, mert ilyen és ilyen szuper hatása lesz" :)
Én csodálom a fitnessbajnok lányokat (még ha a húsosabbak is jönnek be amúgy a magánéletben nekem), de ezek a szörnyek félelmetesek. Kíváncsi lennék, hogy ők eleve ilyenek akartak lenni, vagy csak nem néztek tükörbe pár éve? Eltorzul az énképük is? Vagy megcsömörlenek a magánéletben? Pl ez a kis szöszi a before-after képpel, hát milyen kis kedves csaj mán, jó, igaz, hogy hurkapálca, de azér basszus, nemár :)

szambukusz 2014.09.30. 09:45:58

Szerintem a tételes listák azt bizonyítják, hogy a szerző azért eléggé képben van a témát illetően és így mondja, hogy ne. Nem csak hallott a dologról és szajkózza amit mondtak neki. Szerintem így hitelesebb!
Nekem tetszett az írás, érdekes.
Egy teljesítmény sportban. pl atlétika, kerékpár, úszás stb... még meg tudom érteni, ha doppingol valaki. Elfogadni nem tudom, de fel tudom fogni a lényeget. Mert ugye máshogy esélytelen a győzelem.
Viszont azt nem is akarom megérteni, hogy egy hobbi testépítő nő minek szteroidozza szét magát...itt már komoly pszichés mélységekben kéne elmerülni kérem.
Ha meg valakit a pasija beszél rá háááát, az is érdekes. Erről a Horrorra akadva első része jut eszembe, mikor a homár gyerek folyton férfinek öltözteti a nőjét. :-D

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2014.09.30. 09:49:40

@Andie: Nehéz úgy írni egy témáról, hogy objektívek is maradjunk, de azért valamelyik oldalát jobban kihangsúlyozzuk. Sajnos sok ember szenved testképzavarban, aminek hatására az amúgy mások által szépnek látott testből kihoz valami egész mást....

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2014.09.30. 09:52:09

Na, hát ezért is van az, hogy manapság "A nők sokkal inkább bántalmazzák partnereiket, mint a Férfiak"

huffnagel.blog.hu/2014/06/25/a_nok_sokkal_inkabb_bantalmazzak_partnereiket_mint_a_ferfiak

Mérnork 2014.09.30. 10:44:57

Az alapvetően Synthol-lal (ami még a szteroid meg növi kúrához képest is a testépítés legalja) fepumpált Rich Piana-t nem kéne reklámozni...

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.09.30. 10:46:48

Én sajnálom ezeket a csajokat. Valószínűleg valami lelki oka van hogy ilyen szörnyet csináltak magukból.

Hirdetés

IQfitnesz.hu

Blogomban a 30 év alatt összegyűjtött sport-tapasztalatomat és a nehezen megszerzett tudásomat próbálom megosztani Veletek. Néha tudományosan, néha csak viccesen.

Friss topikok

Címkék

1 típus (1) 2. palóc kupa (1) 2018 (2) 25(OH)D (1) 2a (1) 2b (1) 2x (1) 2 típus (1) 42k (1) 5/3/1 (3) 54321 (1) 5x5 (3) 8 órás karedzés (1) aaron horschig (1) addiktív (1) aerobik (1) agonista (1) agystimulácó (1) ajándék (2) alacsony terhelés (1) alapelv (1) alapgyakorlatok (4) állighúzás (1) altitude mask (1) alvás (4) alvásminőség (1) aminosav (1) ammónia (1) anabolikus ablak (2) anabolikus szteroid használat (1) antagonista (1) antioxidánsok (1) anyagcsere (2) apple watch (1) arginin (1) átalakulás (1) áthúzás (1) ATP (1) ATP edzés (1) autoregulation (1) a guggolás bibliája (1) a monolith építése (1) bandázs (2) BCAA (2) bemelegítés (1) béta alanin (1) beta alanine (1) bevitel (1) bfr (1) bicepsz (2) bilaterális deficit (1) bloggerday (1) bmi (1) Bob Hoffman (1) Bodybuilding tudomány (1) body building (2) Body Building (24) Body fitness (1) Building the monolith (1) bukás (1) bukásig (1) casein (1) celeb edzés (1) cheat meal (1) chuck taylor converse (1) cici (1) cipő (1) citrullin malate (1) coffein (1) combfeszítő (1) combhajlító (1) comb bicepsz (1) complex edzés (1) core edzés (1) cosmopolitan (1) crossfit (1) cross training (1) csalónap (2) csaló étkezés (1) csípő (1) csirkemell (6) csontkovács (1) csontozat (1) csont erősítés (1) CT Fletcher (1) cukor (1) diákolimpia (1) Diéta (22) diéta (20) dinamikus nyújtás (1) divatmodell (1) doms (1) dopping (1) dorsalflexio (1) dorzolaterális prefrontális kéreg (1) dropset (2) d vitamin (1) EAA (1) edzés (19) edzéselmélet (14) edzésgyakoriság (3) edzésmódszer (8) edzésprogram (1) edzésteljesítmény (6) edzéster (1) edzésterv (6) edzéstervezés (3) edzéstipp (1) edzéstudomány (1) edzés előtti pörgető (1) edzés időskorban (1) edzés időszak (1) edzés kihagyás (2) edzés nyaralás alatt (2) edzés sablon (1) edzés sérvvel (1) edző (2) edzőpartner (1) edzőtárs (1) ego (1) Egyízületes gyakorlatok (1) ejtő sorozat (3) elevation mask (1) előfárasztás (1) első húzódzkodás (1) első muscle up (1) első pull-up (1) eric lilliebridge (2) erőemelés (13) erőfejlesztés (1) erőltetett ismétlések (1) erőnléti edzés (1) erőnövekedés (1) erőszint (1) esti edzés (1) étel (1) etika (1) étvágy (2) étvágycsökkentés (1) excentrikus fázis (1) ezerismétléses karedzé (1) fájdalom (1) fáradás (5) fáradtság (2) farizom (3) fartlek (1) fat (1) fehérje (24) fehérjebevitel (6) fehérjeszintézis (1) fehérje diéta (2) fehérje igény (1) fehérje szintézis (1) fejlődés (4) fej pozíció (1) fekvenyomás (8) fekvőtámasz (2) felhúzás (2) felhúzás edzésterv (1) félighártyás izom (1) féliginas izom (1) fél ismétlés (1) fénykard (1) fényterápia (1) ferde hasizom edzése (1) feszítőizom reflex (1) fiatal (1) fitbit charge (1) fitness (2) fitnesz (5) fizikai aktivitás (1) fms (1) foamroller (1) foci (1) Foci és súlyzós edzés (2) Fogyás (2) fogyás (4) fogyasztás (1) fogyás futással (1) Fogyókúra (17) fogyókúra (1) football (1) fordított diéta (1) formás popsi (1) fotobiomoduláció (1) függőségek (8) functional movement screen (1) funkcionális edzés (1) Furious Pete (1) futás (7) futball (2) futóiskola (2) gaba (1) garrett blevins (1) gázlóizom (2) genetika (1) gerincsérülés (1) gerincsérv (1) gi (1) glutamin (1) glute (1) goblet squat (1) GPC világkupa Miskolc 2017 (1) guggolás (11) gurtni (1) gvt (1) gyakoriság (2) gyakorlatok (2) gyógytorna (1) gyorsaság (1) gyorserő (1) gyors rost (1) gyors rostok (1) gyúrás (2) Hajdú Anikó (2) hajlékonyság (1) haladó (1) halolaj (1) háromfejű lábszárizom (1) hasizom (1) hasmenés (1) hasprés (1) hassérv (1) has edzés (1) hatás (1) hátfájás (1) hátizom (2) helyi fogyás (1) hengerezés (3) hiba (1) hibajavítás (1) hideg vizes merülőfürdő (2) high frequency powerlifting (1) hiit (2) HIIT (2) hipertrófia (5) hiperventiláció (1) hiteles személyedző (1) HITT (1) hízás (1) HMB (1) hogyan (1) homofób (1) hormonpótlás (1) humor (2) hűtés (1) húzódzkodás (1) ibuprofen (1) idősek (1) időskor (1) időskori (1) Időskori edzés (2) időszakos (1) időszakos böjt (1) időzítés (1) IF (1) impingement szindróma (1) insane training (1) intenzitás (2) intermittent fasting (1) inverz anorexia nervosa (7) inzulin (1) iqfitnesz (1) IQfitnesz (5) izolációs gyakorlatok (5) izombukás (1) izomcsoportok (3) izomdiszformia (7) izomépítés (4) izometrikus edzés (1) izomformálás (1) izomkifáradás (1) izomláz (2) izomműködés (1) izomnövelés (2) izomrost (3) izomrost típusok (1) izomtömeg növelés (3) izom memória (1) izom összezavarás (1) ízület védelem (1) jerk (1) Jim wendler (1) Jim Wendler (1) jim wendler (2) John Mckean (1) jónás réka (1) jó zsaru rossz zsaru (1) kaizen (1) kai greene (1) kalács (1) kalória (15) kapszaicin (1) kapucni (1) karácsony (2) kardió (6) karedzé (1) karedzés (1) karnozin (1) kávé (1) kazein (2) kcal (14) kékfény (1) kenyér (1) késleltetett izomfájdalom (1) kétfejű lábikraizom (1) kétfejű lábikra izom (1) ketoacidozis (1) ketocitózis (1) ketogén diéta (1) kezdő (2) kezdők (1) Kezdők edzésterve (1) kifáradás (1) kihívás (1) kiskorúak és a szteroid (1) kis súly (1) kitartás (1) klaszter edzés (1) klokov complex (1) kockahas (2) koffein (4) koffein tolerancia (1) kokljaev (1) kokov komplex (1) koksz (1) kombo szett (1) kompressziós ruházat (1) konstantin konstantinov (1) konteó (1) könyv (6) kövér (1) középhaladó (1) középkorú (1) közétkeztetés (1) kreatin (2) krioterápia (2) Kroczaleski (1) kroc row (1) L-glutamin (1) L-leucin (1) labdarúgás (1) lábedzés (1) lábnyújtás (1) lágylézer (1) lassú felszívódás (1) lassú rostok (2) legjobb sport (1) lépéserő (1) leucin (2) lézerterápia (1) lineáris periodizáció (2) lineáris progresszió (2) LISS (1) lokális hipertrófia (1) low load (1) lucein (1) macskagyökér (1) mae (1) magassági maszk (2) magas fehérje bevitel (1) magas ismétlésszám (1) maltodextrin (1) maraton (1) mark rippetoe (1) martijn koevoets (2) masszázs (1) Matt kroc (3) medenceprés (1) melatonin (1) mell (2) mellkas (1) mellkas alakítása (1) mellkas növelése (1) mentális edzés (1) menza (1) merevlábú (1) merev lábas felhúzás (1) mérleg (1) Method of Error Amplification (1) Michael Phelps (1) Michael Phelps challenge (1) mikrosérülés (1) mítosz (1) mobilitás (3) mobilizáció (2) modell edzése (1) monitorozás (1) motiváció (2) motoros egységek (2) mozgástartomány (2) muscle up (1) nagy gyakoriságú erőemelés (1) nagy intenzitás (1) nagy terjedelem (1) nagy volumen (1) negatív ismétlések (2) negyed guggolás (1) Németh Róbert (1) nők (1) nők és a szteroid (1) no pain no gain (1) nyakmögött nyomás (1) nyaralás (3) nyújtás (7) nyújtó reflex (2) öblögetés (1) okosóra (1) omega-3 (1) online edzés (1) orbáncfű (1) öregedés (1) öregek edzése (1) őrült edzés (1) Őrült edzés (1) összetett gyakorlatok (1) osztott edzés (1) öt perces edzés (1) öv (1) paprika (1) párhuzamos-elasztikus komponens (1) párolt zöldség (2) paul anderson (1) periodizáció (5) pihenés (1) pihenő (3) pihenő idő (2) pihenő szünet (2) piramis (1) piruvate (1) placebo (2) placebó (1) plateu (1) poliquin (2) popsi edzés (2) powerbuilder (1) powerlifitng (1) powertraining (1) powrlifting (1) pr (1) protein (18) protein turmix (7) publio (1) pullover (1) pulzusmérés (1) pulzustartomány (1) puskás bogi (2) rack squat (1) ráedzés (1) rámpa sorozatok (2) rasszizmus (1) recept (10) reflex (1) reformkonyha (14) regeneráció (7) reggeli edzés (1) reggeli kardió (1) rehabilitáció (1) rest pause (2) részismétlés (1) részleges mozgástartomány (1) reverse diet (1) Rhodiola rosea (1) Rich Piana (4) rmr (1) rotátorköppeny sérülés (1) rózsagyökér (1) RPE (2) rúdsebesség (1) samsung gear (1) Scitec raw felhúzó kupa (1) sebesség (1) segítő (1) sérülés (1) sérv (1) simmons (1) Smolov (1) (1) soros (1) soros-elasztikus komponens (1) sorozatok (2) sorrend (1) sportfüggőség (2) sportrasszizmus (1) spotter (1) sprint (3) squatuniversity (1) squat bible (1) stagnálás (2) steroid (1) stressz (1) stronglifts (1) súlycsoport (1) súlyemelés (2) súlyzós edzés (1) súlyzós edzés az állóképességi sportokban (1) súlyzós edzés triatlon duatlon maraton ironman (1) súly csökkentés (1) supraspinatus (1) szabadgyökök (2) szálkásítás (1) személyi edzés (2) szénhidrát (14) szinten tartás (1) szolgálati közlemény (1) szőlőmag (1) szőlőmagörlemény (1) szteroid (7) szteroidok legalizálása (1) szteroid függőség (3) szuperszett (3) tab (1) tápanyagok (14) tápl (2) táplálékkiegészítő (2) táplálék kiegészítő (1) Táplálkozás (19) tárogatás (1) taurin (1) teakrin (1) Team Suleiman (1) tejsavó (2) teljesítmény (1) teljesítmény edzés (2) teljesítmény fokozás (4) teljes mozgástartomány (1) telomer (1) template (2) tempó (2) térdbandázs (1) térdízület (1) terepfutás (1) terhelés (2) terjedelem (2) terpesz (1) testépítés (18) testépítés tudomány (1) testhőmérséklet (1) testképzavar (12) testkompozíció (23) testzsír (4) testzsír mérés (2) texas módszer (1) theacrine (1) tip (1) tipp (6) Tisza kupa 2017 (1) többízületes gyakorlatok (1) tojás (1) tojásfehérje (2) tolódzkodás (1) Tömegnövelés (18) tömegnövelő (2) tömegnövelő edzés (1) tom platz (1) top 5 legrosszabb gyakorlat (1) töredék súlyok (1) törzs stabiltás (1) Tóth Szilárd (1) tricepsz (2) triptofán (1) TSM (3) tud (1) tudomány (50) túró (7) újévi fogadalom (1) unilaterális (1) ütközéses szindróma (1) út az első tolódzkodáshoz (1) vádli (2) valentin nap (1) váll (2) vállöv (1) varjúháj (1) véráram korlátozás (1) visage models hungary (1) vitamin (1) vízhajtó (1) volumen (3) vörösfény (1) vörösszőlőmag (1) wendler 5/3/1 (1) wittmann zsolt (1) xiaomi amazfit (1) zabpehely (4) zabpehely kenyér (1) Zelenc János (5) zenehallgatás (1) zsír (13) zsírégetés (7)  (1) Címkefelhő

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

süti beállítások módosítása