Mitől izmosodnak a filmsztárok

Szinte minden komolyabb blockbuster promójának fontos része, hogy a főhős hogyan gyúrta ki magát a film kedvéért csupán néhány hét vagy hónap alatt. Bevágnak néhány extra intenzív edzésképet, nyilatkozik a személyi edző, majd az átlag néző alákommenteli, hogy biztos kokszolt az ürge. De mi van valójában a rövidke sikersztori mögött? Többnyire egy kis optikai tuning és egy HIIT edzés hozza meg a kasszasikert. Nézzük meg, hogy mit tanulhatunk mi ebből!depositphotos_73951835_600.jpg

Ne legyünk gonoszak és ne tételezzünk fel semmilyen kémiai tuningot, tehát a sztárunk saját genetikai és mentális adottságának köszönhetően éri el a kívánt fizikumot. Erre általában 3-9 hónap áll rendelkezésükre. Ez az ami meghatározza az elérhető célt. Vannak olyanok, akik beleragadnak egy karakterbe és ők folyamatosan megtartják a fizikumukat, illetve folyamatosan fejlesztik is azt egyre komolyabbra. Ők az izmos akció sztárok, Dwayne Johnson, Vin Diesel és talán még Mark Wahlberg. A többiek viszont mindig az adott szerephez igyekeznek igazítani a fizikumukat. Néha egészen durva fogyást és izmosodást váltogatva. Ott van például Thor, lánykori nevén Chris Hemsworth, aki mindig sportos, de nem mindig durván izmos. De például Arnoldnak is kellett néhány szerep kedvéért csökkenteni az izomtömegét. Még a híres Conan filmekben is úgy volt félmeztelen izomhegy, hogy előtte rengeteget le kellett adnia az izomtömegéből. Na de térjünk vissza a kipattintásra és vegyük sorba a két fent említett edzés elemet:

1. Az optikai tuning

Egy éven belüli időtartam alatt nem lehet jelentős izomtömeget felépíteni. Még egy kezdőnek is csupán pár kiló jöhet össze. Átlagos genetikát feltételezve. Egy átlagos ember és egy kigyúrt fazon között viszont akár 10-20 kiló izom is lehet a különbség. Ezt nem lehet pár hónap alatt összehozni. Marad az agy becsapása. Ha valakire ránézünk, akkor arról egy kép alakul ki bennünk, vékony, vastag, kövér, sovány, izmos, penya, akármi. Ez akkor is így lesz, ha a előttünk álló nem egy homogén, egységes képet mutat. Vannak bizonyos paraméterek, amelyek befolyásolják a másik megítélését. Ahogy a nőknél a szilikon, úgy a férfiaknál is bizonyos részek kihangsúlyozása meg tudja változtatni az első benyomást, anélkül, hogy az egész test megváltozna. Ha vastag a vádli, akkor erősebbnek tűnik a comb és az egész láb. A széles váll miatt vékonyabbnak tűnik a derék. Egy jól fejlett trapéz izom az egész testet izmosabbnak látatja.

depositphotos_17898893_600.jpg

Ha az idő rövid, akkor nem lehet minden izomcsoportot egyformán felhozni. Amúgy is vannak olyanok, amelyek nehezebben reagálnak, mint például a mell, vagy a vádli. Vagy vannak túl nagy izomcsoportok, amelyek látványos növelése több kiló izom felépítését jelentené magában, például a combfeszítő, vagy a széles hátizom. Maradnak tehát a látványos és kicsi izmok (váll, bicepsz, has). Nagyjából egyébként ennyiből ki is merül a lista. Tehát a felkészítő edzés ezekre fogja a hangsúlyt fektetni. A vállöv és a karok fejlesztésére. Ezeket edzik meg hetente két-három alkalommal, míg a többi izomcsoportot, csak egyszer, és akkor is kisebb intenzitással, hogy ne vegyen el feleslegesen erőforrásokat a többitől. Így a félmeztelen sztáron marad a hosszú, vagy térdnadrág, és mindig szembe fog jönni a filmben félmeztelenül, sosem háttal.

Aki ebből él (és főleg nem ebben az országban), annak nem fog gondot okozni néhány hónap igen szigorú, fehérje dús diéta. Ha megvan a napi 3-4 gramm fehérje és hozzá a megfelelő minőségű és fajtájú szénhidrát, valamint rendelkezésre áll napi 10-12 óra pihenés és mellette napi két edzés, akkor szinte bárkit fel lehet hozni.

2 A HIIT

A másik, amit látunk, hogy izzadva ugrál a sztárunk, rángatja a battle rope-ot, lóbálja a kettlebelt, gumit kalapál, lépcsőn rohangál fel alá. Sokakban ebből az a kép alakul ki, hogy ez a fajta edzés a kulcs a vásznon látható, vágyott fizikum eléréséhez. De hiába csinálja utána, nem lesz belőle Thor, csak egy fáradt hétköznapi ember. Mi is ez a látványos rész akkor. Általában egy HIIT edzés, azaz High Intensity Interval Training, nagy intenzitású intervallum edzés. Ennek két funkcióját használják ki a színészek felkészítésénél. A kisebb jelentőségű rész, az általános kondíció javítása. Egy akciófilm forgatása elég melós tud lenni, amihez kell némi kondi, állóképesség. Sokkal egyszerűbb az élet, ha nem két ütésenként kell felvenni egy jelenetet, hogy a főhős ne szuszogva nyögje bele a kamerába az aktuális közhelyét, vagy poénját. Erre a HIIT kardió jellege tökéletesen megfelelő. Főleg, hogy a dinamikusan váltakozó jellege miatt sokkal életszerűbb helyzetre készít fel, mint egy állandó terhelésű aerob tevékenység.

depositphotos_98228900_600.jpg

A másik fontos szerepe a testkompozíció javítása. A súlyzós edzés mellett a másik legjobb zsírégető módszer. A súlyzós edzésnél viszont ebből a szempontból pont rossz irányba tolják el az edzéseket, mert kicsi izomcsoportokat edzenek, a nagyokat néha teljesen elhanyagolják az idő rövidsége miatt, így a súlyzós edzés okozta testzsír felhasználás kisebb lesz, mint egy teljes testes edzést végző testépítő esetében. Ezt jól tudja kompenzálni a HIIT, mert itt az egész testet be lehet vonni. Mert a látványos edzéselemeknek ez az igazi funkciója, a testzsír csökkentése. A kidülledő erek és a kockás has tovább tudja fokozni az optikai hatást.

Mivel a felkészülés rövid ideje alatt izmot is kell építeni és zsírt is kell leadni, így az átlagos genetikájú színészek esetében meg kell osztani ezt az időtartamot és az elején kalória többlet mellett kell felépíteni a szükséges izomtömeget, majd kalória deficit mellett megtartani azt és elkezdeni lefaragni a zsírt. Ez még inkább lerövidíti a felkészülési időszakot, így nem marad idő arra, hogy napi kétszer egyórás kocogással és kerékpározással elérjék a kívánt célt, valami sokkal gyorsabb kell. A súlyzós edzés magában kevés lesz ilyen rövid időre. A kalória deficit mellett véges lesz a regeneráció, és még ha nincs is semmi más dolga ez alatt a néhány hónap alatt, csak felkészülni, akkor se fog menni. Kell valami más, amiből gyorsabban lehet regenerálódni, viszont hasonlóan hatékony a zsírégetésben. Ez lesz a HIIT. Ezek az edzések jellemzően 20-40 percig tartanak és akár naponta többször is végre lehet őket hajtani, anélkül, hogy túlhajtanánk magunkat. Ilyenkor csak variálni kell a test különböző területeinek terhelését. Rengeteg féle variáció áll rendelkezésre, így sem unalmas nem lesz, sem nem fog egy adott területet túlterhelni.

depositphotos_178287600_600.jpg

+1 Az edző optikai tuningja

A harmadik dolog, amiért ennyire látványosan készítik fel a celebeket az az edzők saját önreklámja. Egy sima fej felett nyomás – haspréss – kétkezes bicepsz összeállítás nem túl látványos, viszont annál unalmasabb. Nézni is és csinálni is. Akár egy B kategóriás akció sztár edzése is jó bevétel lehet közvetve és közvetlenül. Nagyon nem mindegy, hogy mivel próbálja eladni magát az ember fia. Vagy valami extra elmélettel kel felturbózni a szolgáltatást, vagy pedig valami látványos gyakorlatsorral. Előbbibe könnyű belebukni, ha egy hozzáértő elkezdi elemezni, utóbbival pedig nehéz hibázni. Rengeteg hazai példát is lehet találni erre. No nem a filmsztárok edzésére, mert azok nem annyira vannak itten, hanem a látványos gyakorlatokkal operáló celeb-személyiedzőkre.

De ami ebből nekünk lényeges, hogy a súlyzós edzéstől izmosak leszünk, a HITT-től meg szépek! (nem a gyülekezettől…)

depositphotos_32178259_600.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eatmore.blog.hu/api/trackback/id/tr6613867776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sequoyah 2018.05.01. 15:54:08

Azt azert hozzatennem, hogy ha egyszer mar ki voltal gyurva, akkor ujra formaba jonni sokkal egyszerubb, mint eloszor megszerezni az izomtomeget. Foleg ha nem is volt az olyan regen...
Ez a filmsztarokra kulonosen vonatkozik. Chris Hemsworth valoszinuleg sokat dolgozott, hogy a Thor-ban jol nezzen ki, amit aztan a kovetkezo romantikus filmre reszben le is adott. De a teste emlekszik, es megvan mar a rutinja is, szoval a Thor 2-re fele annyi munka is eleg mar. Minel rovidebb a szunet, annal jobb. Ha valaki csak fel evet hagyott ki, inkabb csak a viz, es a toltottseg tunik el, mint maga az izom, es gyorsan formaba tud jonni. Ilyen esetben siman lehet, hogy 10-15 kilo izmot szednek fel alig par honap alatt, csak a dolgok masik felet mar nem annyira reklamozzak.

for-avar 2018.05.01. 16:38:10

Ugyan már aki azt hiszi ezt nem durva koktélokkal érik el a sztárok az olyan buta és naiv mint Piroska...Hagyjuk már. A szikla is úgy tolta magába a "shakeket" a hercules forgatásán hogy a végén nem fért be a vértjébe...

czerka 2018.05.01. 16:44:29

Dwayne Johnson, the Rock, fiatalon bevallottan kokszolt. Akkor megalapozta a fizikumát, azóta meg állítólag csak gyúr. Genetika is ez. A polinézek hegyomlás meretűek alapból. A négerek le tudnak szálkásodni.
De nyilván a legjobb kokszok is rendelkezésükre állnak.
Volt Chippendale táncos ismerősöm, aki egy szteroidkúrát nyomott állítólag, akkor felpakolta a tömeget, aztán csak szinten tartotta. Állítólag.

Ha egyszer kigyúrtad magad, az izom emlékszik, utána tényleg könnyebb újra formába jönni. Viszont ha fiatalon sose gyúrtál, akkor idősebben már nehéz eredményesen belevágni. Futással is így van ez, aki fiatalon nem futott egy métert se, az idősen belevágva a sérülést kockáztatja. Persze vannak sztorik 65 évesen kezdő és 80 éves korukra beérő maratonistákról, de nem ez a tipikus. Aki fiatalon tornász edzesre járt, annak 45 évesen se lesz gond a húzódzkodással. Aki focizott fiatalon, annak a dekázás, labdazsonglőrködés marad meg az izmaiban.
Aki gyúrt, annak meg az.

Mark Wahlberg egy kis termetű pasas, rajta elég látványos az izomnövekedés.

Kelly és a szexi dög 2018.05.01. 17:08:17

Ez a traktorkerékemelgetés, meg kalapácsolás csak arra jó, hogy megsérülj - jó, hogy nem jössz a fegyencedzéssel meg a hasonló baromsággal... (nem mondom, hogy teljesen haszontalan, de van gyorsabb, látványosabb, biztosabb módszer is)

Sequoyah 2018.05.01. 17:48:35

@for-avar: Nem ertem mi a celod a kozhelyek puffogtatasaval. Persze, hogy taplalkoznak,a vilagon nincs olyan sportolo, aki barmilyen sikert erne el a taplalkozasra odafigyeles nelkul.
De ez a cikkben is vilagosan le van irva, hogy a taplalkozas szerves resze ennek a felkeszulesi idoszaknak...
Nyilvan Dwayne Johnson se kivetel, neki is szukseges a boseges feherjebevitel, anelkul nem hogy felszedni, megtartani sem lehet izmot, mert egybol lebontja magat.

2018.05.01. 17:50:40

Nahát! Ez nagyon érdekes írás volt, köszi!

Sequoyah 2018.05.01. 18:00:02

@Kelly és a szexi dög: Attol fugg, hogy mi a celod. Ha jol akarsz kinezni a forgatasra, akkor nem kell, hogy egeszseges legyel, nem kell hogy valoban eros legyel, csak jol nezzel ki.
Ha viszont valoban eros akarsz lenni, abban az ertelemben, hogy a jovoben elore nem meghatorozott fizikai megprobaltatasoknak akarsz megfelelni, akkor a traktorkerekemeles es hasonlok rendkivul jo gyakorlatok, mert valos megprobaltatasokat szimulalnak, es teljes testet megmozgatnak, mindezt biztonsagos korulmenyek kozott.

gaszton42 2018.05.01. 18:11:02

Nem elírás véletlenül a napi 3-4 gram fehérje, úgy értem elég kevés.Én 40 grammról olvastam korábban., 4 gram fehérjéból nem lesz több kiló izom egy év alatt sem.

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2018.05.01. 18:26:54

@gaszton42: Testsúly kilogrammonként 3-4 gramm. Egy százkilós embernél 300-400 gramm naponta.

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2018.05.01. 18:34:19

@for-avar: Sok esetben ez is benne van a pakliban. De szerencsére nem minden esetben.

gaszton42 2018.05.01. 20:17:39

@IQfitnesz.hu: igy mar értem, a 40-50 gram körüli szükséglet az egy átlag, nem edző, nem izomtömegnövelő szükséglete, viszont a 300-400 gram fehérje bevitel naponta az bizony elég brutális mennyiség egy átlagos étrenddel, szinte biztos hogy valami protein kiegészítésre szükség lehet mellette.

Treff Bubi 2018.05.01. 21:37:40

Kis kiegészítés: a 300 című filmben a harcosoknak sminkelték a hasát is, hogy jobban definiáltak legyenek azok a kockák:)

dr utcai arcos 2018.05.01. 22:04:16

@gaszton42: Nincs azzal semmi gond. A fehérje, a nagyon begyepesedett agyúak elgondolásának kivételével, nem dopping :)....Kb egy csillió fajta van a piacon, csak a pénztárca szab határt.

Krisz101 2018.05.01. 23:27:16

jézus mi ez a baromság... sok alvás, helyes étkezés, nem??? hol él a poszter?

kokszolnak, ez nem is kérdés, nyilvánvalóan a legjobb minőségű, legmegbízhatóbb (orvosi) forrásból beszerzett anyagokkal, és azt is folyamatos orvosi ellenőrzés mellett.

már a trump ellenes nyavajgáskor is kiderült, h ezek az emberek teljesen elvesztették a kapcsolatot a valósággal, a normális hétköznapi emberekkel. 50-150M dolláros netto vagyonokkal nyomulnak.

ezen a szinten az sem gond, h akár az adott gyógyszergyár vmelyik topmanagerével vegyék fel a kapcsolatot, h a legtisztább cuccot biztosítsák maguknak. hisz a pénz nem számit gyakorlatilag. (nyilván nem a golds gym dealerétől szerzik be...)

utána persze csinálnak nektek valami PR bullshitet hogy lent gyúrnak az emberek között valami divatos gym-ben. utána meg hazamennek a saját gym-jük be, ami otthon van és lehet h nagyobb, mint ahol az imént voltak, csak épp itt egyedül...

de elég csak megnézni Vegan Gains és hasonló emberkék videóit, ők már lerátották a leplet erről az iparrol. a kamu súlyok idejében higgyük el h ezek azemberek tisztán készülnek, mi? nőljetek már fel...

Krisz101 2018.05.01. 23:29:33

ja és...

utána még a mens health vagy hasonló agyatlan férfibirkáknak való lapban le is adják az "edzéstervüket" hogy hogy lettek akkorák - persze jogdíjért. abból már lehet meg is van a koksz ára.

a sok hülye meg beveszi DDD

"ha kell a pénz a drogra akkor csinálj egy rock a drog ellen konvertet" DD

Krisz101 2018.05.01. 23:32:22

@czerka: ezt egyedül a rocknál tudom elhinni mert neki tényleg brutális genetikai adottságai vannak. de ő folyamatosan nagy is, nem úgy mint a rozsomák, aki eljátszik egy romantikus szerepet azt 1 év múlva meg úgy néz ki h hüledeznek az emberek, táblastift vastagságú erekkel a mellében meg stb

szepipiktor 2018.05.01. 23:43:39

Azért nem ártott volna példákkal is megmutatni a leírtakat.
Mert egy eleve izomgép, akiből filmszínészt gyártottak, nem az, mintha Woody Allenből formálnának az Herculest...

victor vacendak 2018.05.02. 05:37:17

Estimesének szép mindez, de pár hónapja egy ismert dopping díler megnevezett több színészt meg pankrátort, akik a kliensei voltak (és ugye pl. Stallone le is bukott valami reptéren a nála lévő cuccal). A pankrátorok egész életükben gyúrnak, tehát nincs az a nyomás, hogy egy szerep kedvéért pár héten belül duplájára kell nőniük, aztán mégis tolják a növekedési hormont. Akkor biztos hihető akkor, hogy a színészeknek nem kell semmi, csak traktorgumi meg kalapács...

Szelid sunmalac 2018.05.02. 08:45:48

Aki valha is jart mar edzotermeben, beszelt gyurosokkal meg nezett mar korbe, az pontosan tudja, hogy egyszeruen fizikai es biologiai keptelenseg ekkorara noni cuccenlkul es itt nem a feherjere gondolok. Vannak az eros emberek, akik meretre ekkorak, de azok nem igy neznek ki. Vannka a szalkasak stb, vannak akik szepen kigyurtak es viszonylag (tenyleg viszonylag) nagyok, de a valoban szenne gyurt emberek mind szednek valamit. Kivetel nelkul.

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2018.05.02. 08:54:22

@Szelid sunmalac: Azért mostanában nincs túl sok óriásira gyúrt színész. A Szikla is nagydarab, de messze nem testépítő mércével. Hulk is már "csak" CGI. Ferrigno annak idején tényleg nagy volt. Azért ismerek néhány (tényleg nem sok) embert, aki nagyobb darab, mint a mostani filmsztárok, mindenféle cucc nélkül. Természetesen testépítésben ők sem lennének sehol.

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2018.05.02. 08:59:15

@victor vacendak: Igazából nem is tudom eldönteni, hogy melyik a nagyobb teher. Ha egész évben a toppon kell lenned, mint egy pankrátor, vagy ha "csak" egy néhány hetes forgatásra kell fél évig készülnöd. A pankráció egy cirkusz a maga összes sajátosságával együtt. A cirkusz pedig attól cirkusz, hogy ott mindent túltolnak. A sminktől, a mutatványok veszélyességére rájátszástól, a mimikán át a ruházatig. Így a pankrációban is a látványos megmozdulások és heves gesztikuláció mellé kell a borzasztóan kigyúrt és állandóan formában lévő fizikum is. Ezt tényleg lehetetlen cucc nélkül megúszni. De itt most nem a pankrátorokról volt szó. Bár ők is inkább színészek, mint sportolók, ebben igazad van.

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2018.05.02. 09:04:43

@Treff Bubi: Ez mondjuk nem jutott eszembe. Sosem volt kockás a hasam. Vagy a testzsír százalék volt túl magas, vagy ha az jó volt, akkor kevés volt a hasizom hozzá. De majd az idén nyáron nézek valami vízálló sminket és ó jee! :-)
Egyébként Gerard Butler pont az akinél nem tudtam eldönteni, hogy ez tényleg ő, vagy inkább egy kitűnő utómunkálat eredménye. De ha tényleg ő volt, akkor kommentelők módszerét alkalmazta az biztos és nem az általam leírtakat...

Szelid sunmalac 2018.05.02. 09:59:07

@IQfitnesz.hu: Nincs okom amiert ne hinnek neked, de ne haragudj, ha meglehetosem szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy az ismerosod cucc nelkul nagoybb darab. Es itt most nem genetikailag nagyobb darab emberre gondolok, mert egy ketmeteres, szeles ember persze hogy lehet nagyobb darab, hanem akin aranytalanul sok izom van.

victor vacendak 2018.05.02. 13:11:58

@IQfitnesz.hu: biztos lehetsz benne, hogy a pusztán edzéssel való felturbózás csak legenda. erre utal a pár színész esete is, akiket megnevezett a hormonbeszállító.

2018.06.02. 21:03:16

@czerka:

Azért a futás nem ugyanaz, mint az izom növelése.
51 évesen kezdtem el futni, és eddig még nem volt semmilyen sérülésem.
Mielőtt rákos lettem, már 4.20 körül futottam egy kilométert.
Most éppen túl vagyok a 12. kemoterápiás cikluson.
Alatta ugyan kevésbé intenzíven, de rendszeresen futottam, hogy egyrészt ignoráljam, vagy legalábbis csökkentsem a kemoterápia mellékhatásait, másrészt - mivel a primer daganat a végbélben volt, ezért az anasztozmózis műtét utáni időszakot csak így tudtam kivédeni, hogy szó szerint naponta többször is be ne szarjak, hiszen a 85 cm bélszakasz kivétele után újra kellett tanulnia a szervezetnek ezt a működést.
Szóval amíg élek, rendszeresen futok.

Ennyi.

KékFény6 2018.06.03. 01:00:05

Vajon miért lett kiemelve az Indexen egy több mint 1 hónapos írás? :)

vargatom 2018.06.06. 23:55:28

A 300-nak mindenki nagy szakértője (CGI izomzat meg smink? úristen...) de úgy érzem, elég kevesen vették a fáradtságot hogy rendesen utánajárjanak a dolgoknak...

gymjones.com/knowledge/3-300

Hirdetés

IQfitnesz.hu

Blogomban a 30 év alatt összegyűjtött sport-tapasztalatomat és a nehezen megszerzett tudásomat próbálom megosztani Veletek. Néha tudományosan, néha csak viccesen.

Friss topikok

Címkék

1 típus (1) 2. palóc kupa (1) 2018 (2) 25(OH)D (1) 2a (1) 2b (1) 2x (1) 2 típus (1) 42k (1) 5/3/1 (3) 54321 (1) 5x5 (3) 8 órás karedzés (1) aaron horschig (1) addiktív (1) aerobik (1) agonista (1) agystimulácó (1) ajándék (2) alacsony terhelés (1) alapelv (1) alapgyakorlatok (4) állighúzás (1) altitude mask (1) alvás (4) alvásminőség (1) aminosav (1) ammónia (1) anabolikus ablak (2) anabolikus szteroid használat (1) antagonista (1) antioxidánsok (1) anyagcsere (2) apple watch (1) arginin (1) átalakulás (1) áthúzás (1) ATP (1) ATP edzés (1) autoregulation (1) a guggolás bibliája (1) a monolith építése (1) bandázs (2) BCAA (2) bemelegítés (1) béta alanin (1) beta alanine (1) bevitel (1) bfr (1) bicepsz (2) bilaterális deficit (1) bloggerday (1) bmi (1) Bob Hoffman (1) Bodybuilding tudomány (1) body building (2) Body Building (24) Body fitness (1) Building the monolith (1) bukás (1) bukásig (1) casein (1) celeb edzés (1) cheat meal (1) chuck taylor converse (1) cici (1) cipő (1) citrullin malate (1) coffein (1) combfeszítő (1) combhajlító (1) comb bicepsz (1) complex edzés (1) core edzés (1) cosmopolitan (1) crossfit (1) cross training (1) csalónap (2) csaló étkezés (1) csípő (1) csirkemell (6) csontkovács (1) csontozat (1) csont erősítés (1) CT Fletcher (1) cukor (1) diákolimpia (1) Diéta (22) diéta (20) dinamikus nyújtás (1) divatmodell (1) doms (1) dopping (1) dorsalflexio (1) dorzolaterális prefrontális kéreg (1) dropset (2) d vitamin (1) EAA (1) edzés (19) edzéselmélet (14) edzésgyakoriság (3) edzésmódszer (8) edzésprogram (1) edzésteljesítmény (6) edzéster (1) edzésterv (6) edzéstervezés (3) edzéstipp (1) edzéstudomány (1) edzés előtti pörgető (1) edzés időskorban (1) edzés időszak (1) edzés kihagyás (2) edzés nyaralás alatt (2) edzés sablon (1) edzés sérvvel (1) edző (2) edzőpartner (1) edzőtárs (1) ego (1) Egyízületes gyakorlatok (1) ejtő sorozat (3) elevation mask (1) előfárasztás (1) első húzódzkodás (1) első muscle up (1) első pull-up (1) eric lilliebridge (2) erőemelés (13) erőfejlesztés (1) erőltetett ismétlések (1) erőnléti edzés (1) erőnövekedés (1) erőszint (1) esti edzés (1) étel (1) etika (1) étvágy (2) étvágycsökkentés (1) excentrikus fázis (1) ezerismétléses karedzé (1) fájdalom (1) fáradás (5) fáradtság (2) farizom (3) fartlek (1) fat (1) fehérje (24) fehérjebevitel (6) fehérjeszintézis (1) fehérje diéta (2) fehérje igény (1) fehérje szintézis (1) fejlődés (4) fej pozíció (1) fekvenyomás (8) fekvőtámasz (2) felhúzás (2) felhúzás edzésterv (1) félighártyás izom (1) féliginas izom (1) fél ismétlés (1) fénykard (1) fényterápia (1) ferde hasizom edzése (1) feszítőizom reflex (1) fiatal (1) fitbit charge (1) fitness (2) fitnesz (5) fizikai aktivitás (1) fms (1) foamroller (1) foci (1) Foci és súlyzós edzés (2) fogyás (4) Fogyás (2) fogyasztás (1) fogyás futással (1) Fogyókúra (17) fogyókúra (1) football (1) fordított diéta (1) formás popsi (1) fotobiomoduláció (1) függőségek (8) functional movement screen (1) funkcionális edzés (1) Furious Pete (1) futás (7) futball (2) futóiskola (2) gaba (1) garrett blevins (1) gázlóizom (2) genetika (1) gerincsérülés (1) gerincsérv (1) gi (1) glutamin (1) glute (1) goblet squat (1) GPC világkupa Miskolc 2017 (1) guggolás (11) gurtni (1) gvt (1) gyakoriság (2) gyakorlatok (2) gyógytorna (1) gyorsaság (1) gyorserő (1) gyors rost (1) gyors rostok (1) gyúrás (2) Hajdú Anikó (2) hajlékonyság (1) haladó (1) halolaj (1) háromfejű lábszárizom (1) hasizom (1) hasmenés (1) hasprés (1) hassérv (1) has edzés (1) hatás (1) hátfájás (1) hátizom (2) helyi fogyás (1) hengerezés (3) hiba (1) hibajavítás (1) hideg vizes merülőfürdő (2) high frequency powerlifting (1) hiit (2) HIIT (2) hipertrófia (5) hiperventiláció (1) hiteles személyedző (1) HITT (1) hízás (1) HMB (1) hogyan (1) homofób (1) hormonpótlás (1) humor (2) hűtés (1) húzódzkodás (1) ibuprofen (1) idősek (1) időskor (1) időskori (1) Időskori edzés (2) időszakos (1) időszakos böjt (1) időzítés (1) IF (1) impingement szindróma (1) insane training (1) intenzitás (2) intermittent fasting (1) inverz anorexia nervosa (7) inzulin (1) iqfitnesz (1) IQfitnesz (5) izolációs gyakorlatok (5) izombukás (1) izomcsoportok (3) izomdiszformia (7) izomépítés (4) izometrikus edzés (1) izomformálás (1) izomkifáradás (1) izomláz (2) izomműködés (1) izomnövelés (2) izomrost (3) izomrost típusok (1) izomtömeg növelés (3) izom memória (1) izom összezavarás (1) ízület védelem (1) jerk (1) Jim Wendler (1) jim wendler (2) Jim wendler (1) John Mckean (1) jónás réka (1) jó zsaru rossz zsaru (1) kaizen (1) kai greene (1) kalács (1) kalória (15) kapszaicin (1) kapucni (1) karácsony (2) kardió (6) karedzé (1) karedzés (1) karnozin (1) kávé (1) kazein (2) kcal (14) kékfény (1) kenyér (1) késleltetett izomfájdalom (1) kétfejű lábikraizom (1) kétfejű lábikra izom (1) ketoacidozis (1) ketocitózis (1) ketogén diéta (1) kezdő (2) kezdők (1) Kezdők edzésterve (1) kifáradás (1) kihívás (1) kiskorúak és a szteroid (1) kis súly (1) kitartás (1) klaszter edzés (1) klokov complex (1) kockahas (2) koffein (4) koffein tolerancia (1) kokljaev (1) kokov komplex (1) koksz (1) kombo szett (1) kompressziós ruházat (1) konstantin konstantinov (1) konteó (1) könyv (6) kövér (1) középhaladó (1) középkorú (1) közétkeztetés (1) kreatin (2) krioterápia (2) Kroczaleski (1) kroc row (1) L-glutamin (1) L-leucin (1) labdarúgás (1) lábedzés (1) lábnyújtás (1) lágylézer (1) lassú felszívódás (1) lassú rostok (2) legjobb sport (1) lépéserő (1) leucin (2) lézerterápia (1) lineáris periodizáció (2) lineáris progresszió (2) LISS (1) lokális hipertrófia (1) low load (1) lucein (1) macskagyökér (1) mae (1) magassági maszk (2) magas fehérje bevitel (1) magas ismétlésszám (1) maltodextrin (1) maraton (1) mark rippetoe (1) martijn koevoets (2) masszázs (1) Matt kroc (3) medenceprés (1) melatonin (1) mell (2) mellkas (1) mellkas alakítása (1) mellkas növelése (1) mentális edzés (1) menza (1) merevlábú (1) merev lábas felhúzás (1) mérleg (1) Method of Error Amplification (1) Michael Phelps (1) Michael Phelps challenge (1) mikrosérülés (1) mítosz (1) mobilitás (3) mobilizáció (2) modell edzése (1) monitorozás (1) motiváció (2) motoros egységek (2) mozgástartomány (2) muscle up (1) nagy gyakoriságú erőemelés (1) nagy intenzitás (1) nagy terjedelem (1) nagy volumen (1) negatív ismétlések (2) negyed guggolás (1) Németh Róbert (1) nők (1) nők és a szteroid (1) no pain no gain (1) nyakmögött nyomás (1) nyaralás (3) nyújtás (7) nyújtó reflex (2) öblögetés (1) okosóra (1) omega-3 (1) online edzés (1) orbáncfű (1) öregedés (1) öregek edzése (1) őrült edzés (1) Őrült edzés (1) összetett gyakorlatok (1) osztott edzés (1) öt perces edzés (1) öv (1) paprika (1) párhuzamos-elasztikus komponens (1) párolt zöldség (2) paul anderson (1) periodizáció (5) pihenés (1) pihenő (3) pihenő idő (2) pihenő szünet (2) piramis (1) piruvate (1) placebo (2) placebó (1) plateu (1) poliquin (2) popsi edzés (2) powerbuilder (1) powerlifitng (1) powertraining (1) powrlifting (1) pr (1) protein (18) protein turmix (7) publio (1) pullover (1) pulzusmérés (1) pulzustartomány (1) puskás bogi (2) rack squat (1) ráedzés (1) rámpa sorozatok (2) rasszizmus (1) recept (10) reflex (1) reformkonyha (14) regeneráció (7) reggeli edzés (1) reggeli kardió (1) rehabilitáció (1) rest pause (2) részismétlés (1) részleges mozgástartomány (1) reverse diet (1) Rhodiola rosea (1) Rich Piana (4) rmr (1) rotátorköppeny sérülés (1) rózsagyökér (1) RPE (2) rúdsebesség (1) samsung gear (1) Scitec raw felhúzó kupa (1) sebesség (1) segítő (1) sérülés (1) sérv (1) simmons (1) Smolov (1) (1) soros (1) soros-elasztikus komponens (1) sorozatok (2) sorrend (1) sportfüggőség (2) sportrasszizmus (1) spotter (1) sprint (3) squatuniversity (1) squat bible (1) stagnálás (2) steroid (1) stressz (1) stronglifts (1) súlycsoport (1) súlyemelés (2) súlyzós edzés (1) súlyzós edzés az állóképességi sportokban (1) súlyzós edzés triatlon duatlon maraton ironman (1) súly csökkentés (1) supraspinatus (1) szabadgyökök (2) szálkásítás (1) személyi edzés (2) szénhidrát (14) szinten tartás (1) szolgálati közlemény (1) szőlőmag (1) szőlőmagörlemény (1) szteroid (7) szteroidok legalizálása (1) szteroid függőség (3) szuperszett (3) tab (1) tápanyagok (14) tápl (2) táplálékkiegészítő (2) táplálék kiegészítő (1) Táplálkozás (19) tárogatás (1) taurin (1) teakrin (1) Team Suleiman (1) tejsavó (2) teljesítmény (1) teljesítmény edzés (2) teljesítmény fokozás (4) teljes mozgástartomány (1) telomer (1) template (2) tempó (2) térdbandázs (1) térdízület (1) terepfutás (1) terhelés (2) terjedelem (2) terpesz (1) testépítés (18) testépítés tudomány (1) testhőmérséklet (1) testképzavar (12) testkompozíció (23) testzsír (4) testzsír mérés (2) texas módszer (1) theacrine (1) tip (1) tipp (6) Tisza kupa 2017 (1) többízületes gyakorlatok (1) tojás (1) tojásfehérje (2) tolódzkodás (1) Tömegnövelés (18) tömegnövelő (2) tömegnövelő edzés (1) tom platz (1) top 5 legrosszabb gyakorlat (1) töredék súlyok (1) törzs stabiltás (1) Tóth Szilárd (1) tricepsz (2) triptofán (1) TSM (3) tud (1) tudomány (50) túró (7) újévi fogadalom (1) unilaterális (1) ütközéses szindróma (1) út az első tolódzkodáshoz (1) vádli (2) valentin nap (1) váll (2) vállöv (1) varjúháj (1) véráram korlátozás (1) visage models hungary (1) vitamin (1) vízhajtó (1) volumen (3) vörösfény (1) vörösszőlőmag (1) wendler 5/3/1 (1) wittmann zsolt (1) xiaomi amazfit (1) zabpehely (4) zabpehely kenyér (1) Zelenc János (5) zenehallgatás (1) zsír (13) zsírégetés (7)  (1) Címkefelhő

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

süti beállítások módosítása