3 tipp az izmosabb kar eléréséhez.

Mikor elkezdtem gyúrni 14 évesen, a cél egyértelmű volt, a pálcika testemet valahogy átalakítani. Mint minden kezdő és türelmetlen gyúrós szinte naponta méregettem a karomat, hogy nőtt-e már. Könnyűnek látszott a feladat, mert 21 centiről volt hova fejlődni. Szerény célként egy diszkrét duplázást határoztam el, azaz 42 centit. Úgy gondoltam, hogy az már Arnoldszerű csúcsos bicepszeket fog jelenteni nálam. Szerencsére időkorlátot nem szabtam meg a cél elérésére. Bár így most 30 év távlatából visszagondolva, talán jobb is. Viszont másoknak nem feltétlen kell ennyit próbálkozni. Hátha segíthetek a következő kis agymenéssel:depositphotos_87441950_500.jpg

Amikor elkezdtem az egészet, nagyjából akkortájt jelent meg Arnie „Utam a csúcsra” című könyve, ami az akkori ismereteim 99%-át adta. Szóval edzettem serényen, gyűrtem az Arnold féle koncentrált bicepsz gyakorlatokat és vártam a fejlődést. És vártam, és vártam. És vártam. Minden alkalommal bedurrant, fájt, de cseszett fejlődni. Se a tricepszem, se a bicepszem nem mozdult. Az egyetem végére ugyan átléptem a 30-as tartományba, de ott aztán végleg sehova tovább. Közben a futás egyre nagyobb prioritást kapott, így el is hanyagoltam őket Ha nem fejlődnek, akkor minek pazarékoljam az energiát rájuk. Aztán ahogy elkezdtem az erőemelést, látva tricepszem robbanásszerű fejlődését, gondoltam kipróbálom a bicepszemen is és láss csodát! Az elmúlt két évben évente 3 centit nőtt a karom átmérője és még messze nincs vége. A következő 3 dolog kellett hozzá:

depositphotos_85090770_500.png

1. Kell a súly!

Ha nem végez az ember kemény fizikai munkát, vagy nem nincs sportelőélete, akkor általában gyenge a bicepsze. A hétköznapi életben egyszerűen nincs rájuk érdemben szükség, így a stimuláció hiányában nem is lesz izmos, ráadásul az idegrendszer sem fejlődik hozzá, hogy hatékonyan működtesse, így gyenge is lesz. Ebből a végtelen ciklusból csak akkor lehet kitörni, ha keményen el kezd az ember edzeni, nagy súlyokkal (relatív). Erőt kell először fejleszteni. A négykilós súllyal hiába végzel hiper szabályos ismétléseket lassú negatív szakasszal, csak el fogsz fáradni. Növekedni nem fogsz. Le kell menni 3-5 ismétlésre és meg kell erősödni. Ha az idegrendszered elég fejletté vált, hogy értelmes méretű súlyokkal tudsz már dolgozni, akkor lehet majd megfelelő edzés stimulációt biztosítani a hipertrófiához. Menetközben pedig mindig vissza kell térni ehhez a ponthoz, azaz erőt kell fejleszteni.

depositphotos_53020863_500.jpg

2. Ha fáj a pumpálás, akkor ne pumpáld!

No pain, no gain! Tartja a régi kínai mondás. Látod a videókon, hogy a nagy testépítő sztárok ordítva erőlködnek és pumpálnak hihetetlen súlyokkal, hihetetlen ismétlésszámokat. Már a felénél ordítanak a fájdalomtól, de csak pumpálják tovább. Te is eljutsz minden egyes sorozatban a bukásig, amikor úgy érzed, hogy beszarsz ha még egy ismétlést meg kell csinálnod, még sem jutsz egyről a kettőre. A persze mert te nem szúrsz semmit elmélettel még csak részben vagy nyomon. Van más különbség is kettőtök között.

Mostanában kezdtem csak megérteni, mikor Matt Kroc könyvét fordítottam, hogy az elit sportolók nem csak azzal többek, hogy erősebbek és izmosabbak, de képesek keményebben is edzeni:

„LÁBTOLÁS: csinálj 2-3 sorozatot, feldolgozva magad egy akkora súlyig, amivel küzdened kell a 20 ismétléshez! Csak egy mindent bele sorozatot fogsz végezni, de a trükk az, hogy találd meg a módját, hogy 40 ismétlést végezz azzal a súllyal, amivel 20 is nehéz. Állj meg a kiakasztásnál, nyomd a térded a kezeiddel, vagy csinálj bármit, hogy meglegyen a 40 ismétlés egy sorozatban, anélkül, hogy leraknád a súlyt! Tényleg tedd oda magad, ne legyél Nyúl Béla és válassz akkora súlyt, amiről tudod, hogy meg tudod csinálni!”

Ezt egy átlag halandó nem képes megcsinálni rendesen. De ők igen. Ezért ők az elit. De neked sem kell kétségbeesni, azért van megoldás számodra is. Ha tíz ismétléstől szétdurran a karod, bármilyen kis súllyal is csinálod, akkor ne hajszold a pumpálás érzetét. Csinálj 6 ismétléseket. Természetesen akkora súllyal, amivel csak tudod.

Ez még oké is eddig, de én saját tapasztalatból tudom, hogy amíg a tricepszem még nagyjából kibír 6-8 sorozatot, addig a bicepszem kifullad 4-5 után. Aztán hiába váltok más izomcsoportra és pihentetem őket, akkor sem fogok tudni több 100%-os keménységű sorozatot végezni. Erre is van megoldás, a következő pont!

depositphotos_63713879_500.jpg

3. Mindennap karnap!

Én is mindig leszólom a minden nap mell-bicepszező fazonokat, de nem azért mert mell-bicepszeznek minden edzésen, hanem azért mert mást nem csinálnak. Az elmúlt néhány évben én is szinte minden edzésen nyomtam fekve, illetve annak valamilyen változatát végeztem és bizony az utóbbi időben minden alkalommal bicepszezéssel zártam az edzéseket. Kicsi izomcsoport, könnyen regenerálódik, és ha nem zúztad halálra az előző edzésen, akkor simán lehet 48 óránként edzeni rá. Ráadásul, mint ahogy az előző pontot befejeztem, ahhoz hogy az elegendő volument el tud érni, ami nélkül nem lesz hipertrófia, ahhoz bizony nem lesz elég heti egy edzés. Viszont ez fordítva is így kell, hogy működjön, azaz ha heti 3-4 alkalommal akarsz edzeni a karodra, akkor nem szabad egy edzésen 4-6 sorozatnál többet végezned. Célozz meg egy heti 15-20 sorozatot és oszd szét egyenletesen!

Ha eddig nem fejlődött a karod, pedig már évek óta gyűröd, akkor próbáld ki ezt a módszert és megfelelő kajával kiegészítve biztos nem fogsz csalódni az eredményben!

A bejegyzés trackback címe:

https://eatmore.blog.hu/api/trackback/id/tr9613594201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2018.02.05. 12:09:39

(Érdekes, mennyire tartja még magát a testépítő oldalakon/magazinokban, hogy a kezdők vékonyak. Az egész edzésrendszer, táplálkozás, minden, ami testépítés, abból indul ki, hogy az ember vékony. Holott nagyon sokan dagadt disznóként kezdünk hozzá. De mivel soha senki nem indított még cikket azzal, hogy kövérként kezdte, kezdem azt hinni, hogy aki elhízva kezdett hozzá, abból soha nem lesz látványos testépítő.)

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2018.02.05. 12:43:14

@Asidotus: Testépítő abból lesz, akinek megvan hozzá a kitartása és az akaratereje.
Mivel én csak arról tudok írni, amit kipróbáltam, megtapasztaltam, így főleg a "gizdáknak" tudok segítséget adni. 14 évesen kezdtem gyúrni, akkor 188 cm voltam és 53 kiló....
De azért a izomépítés szempontjából mindegy, hogy vékony vagy kövér valaki. Az számít, hogy mennyire reagál jól az edzésre. Így egy túlsúlyos ember is lehet "gizda" a zsírréteg alatt.

deckard_r 2018.02.06. 08:02:51

Pedig nagyon könnyen lehet, hogy más stratégia működik. Eleve ugye a "gizdák" általában leptomorf alkatúak, az elhízottak közt meg valószínűleg több az endomorf. És ezeknek alighanem eléggé eltér a biokémiájuk pont az izomépítés/terheléshez alkalmazkodás tekintetében...

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2018.02.06. 08:44:15

@deckard_r: Az én tapasztalatom alapján a annak, hogy ki ekto-, mezo-, vagy endomorf izomépítés szempontjából csak másodlagos jelentősége van. A lényeg, hogy vannak akik könnyebben fejlődnek és vannak, akik nehezebben. A testalkat ehhez csak a csontozatot és a zsírosodásra való hajlamot szabja meg. Az ugyanakkor tény, hogy az általad is említett leptomorfok között nagyobb arányban vannak a nehezen fejlődők, mint as többi csoportban. A hatékony edzés mindenkénél (aki naturál) ugyanaz, csak akik könnyen fejlődnek, azok nem foglalkoznak ezzel, mert nem kell a maximális hatékonyság a fejlődésükhöz.

within 2018.02.07. 06:54:17

Szerintem 14 evesen nagyon nem volt egészséges belekezdeni

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2018.02.07. 09:34:09

@within: Vagy talán már túl késő is volt. Nagyos sok képesség fejlődése lezárul gyerekkorban. A gyorsaság 12-14 éves korig fejleszthető, a hajlékonyság 16-ig. Amit eddig megszerzünk azzal tudunk később gazdálkodni. Sokan felhozzák, hogy a nagy súlyok ártalmasak a fejlődő szervezetre, de jellemzően ebben a korban nem képesek a gyerekek nagy súlyokkal edzeni. Nem tudtam a 20 kilós rudat kinyomni fej fölé. 3 kilós egykezesekkel kezdtem edzeni. Ezeknél sokkal nagyobb dinamikus terhelést okozhat egy focimeccs az aszfalton, vagy egy biciklizés. Sokan azt javasolják, hogy kezdjenek saját testsúlyos gyakorlatokkal. Viszont még az én 53 kilóm is sok volt annak idején az akkori erőszintemhez. Súlyzóval kisebb terhelést tudtam biztosítani, magasabb ismétlésszámokkal. A mai, sokkal inkább elhízott fiataloknál ez még fokozottabban igaz.
Ésszel megközelítve a dolgot igen is van helye a súlyzós edzéseknek gyerekek fejlesztésében.

Asidotus 2018.02.07. 13:58:21

@IQfitnesz.hu: tökmindegy, hogy a kövér ember könnyen épít izmokat. A zsírja alatt nem látszik.
Ha fogyózik, akkor meg elmegy az izom, elmegy az erő, elmegy az életkedv
Én betiltanám a termekben a saját súlyos tolódzkodást, húzodzkodást. Azt csinálja otthon a sok gizda. Semmit nem használ neki, csak frusztrálja azokat, akiket szeret a nagymamájuk

within 2018.02.07. 16:31:39

@IQfitnesz.hu: Azt az edzést szerintem nem a konditerembe kell elvégezni hanem tesiórán, vagy külön edzéseken..minket 16 évesen elküldtek a konditeremből..biztos nem azért mert nem kellett a pénzünk

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2018.02.08. 11:16:07

@within: Ez jól hangzik, csak szerintem lehetetlen küldetés.
1. Minden gyerek más. Abban a 45 percben nincs arra idő, hogy 4-5, vagy akár többféle fejlesztést is meg lehessen valósítani. Mindenkinek másra van szüksége.
2. Vannak, akik lusták/utálnak mozogni/betegek/stb. Ezek általában lerombolják a tesióra morálját, "ha ő ül, akkor én minek fárasszam magam?" Egy edzésen ilyenek nincsenek, mert eleve nem is mennek oda.
3. A testnevelés órát tanító tanárok jellemzően a saját sportágukban jók. Engem középiskolában egy tornász beállítottságú tanár tanított. Bírtuk Dezsőt, de rettegtünk, hogy már megint mit kell majd a szekrényen vagy a korláton leművelnünk. Egyszer eltört a kezem leugráskor. Bár még mindig jobban jártunk, mint a másik osztályok, akiknél Johni volt a tanár, mert ő pedig "kocsmáros" beállítottságú volt. "Bemegyek a szertárba rendet rakni gyerekek"....
Nem érthetnek mindenhez. Nem is várható el. Viszont egy gyerek nem választhatja meg, hogy a focista Tamás bácsihoz mennek, vagy az aerobikos Zsuzsa nénihez. Edzésen viszont oda megy, ahova akar.
Imádom a sportot, ha tehetném csak ezzel foglalkoznék, de a tesnevelés óráknak nem látom az értelmét. Bár az egyértelmű, hogy ha nem lenne, akkor sok gyerek egyáltalán nem mozdulna meg, így én is a mindennapos tesit támogatom.

2018.02.11. 06:08:19

@IQfitnesz.hu: az a baj, hogy sok kis Nyúlbéla 14 évesen, amikor beindulnak a hormonjai és muffot akar a kis pömpölőjére, akkor leszabadul a konditerembe és minden előzmény nélkül akar izomtömeget építeni. Nulla aktivitás az életük első 14-16 évében. Ez jellemző a fiatalokra. A többségnek nem fog sikerülni, feladja. Aztán lesznek olyanok, akik elkezdenek kokszolni és összejön nekik a strandtest.
Aki 14 éves koráig semmi testmozgást nem végzett, az ha épít is izomzatot, az csak kirakatba tett hús lesz. Nincs mögötte kardio, a csontozat fejletlen, a szalagok, inak sérülésre hajlamosak. 7 éves korig fára mászni, úszni, rohangálni, ugrálni kellene, ez ad jó alapot a későbbiekre. Csonttömeg, kardiovaszkuláris rendszer, ízületek serülésnek ellenállósága, ez mind gyerekkorban alakul ki.

Hirdetés

IQfitnesz.hu

Blogomban a 30 év alatt összegyűjtött sport-tapasztalatomat és a nehezen megszerzett tudásomat próbálom megosztani Veletek. Néha tudományosan, néha csak viccesen.

Friss topikok

Címkék

1 típus (1) 2. palóc kupa (1) 2018 (2) 25(OH)D (1) 2a (1) 2b (1) 2x (1) 2 típus (1) 42k (1) 5/3/1 (3) 54321 (1) 5x5 (3) 8 órás karedzés (1) aaron horschig (1) addiktív (1) aerobik (1) agonista (1) agystimulácó (1) ajándék (2) alacsony terhelés (1) alapelv (1) alapgyakorlatok (4) állighúzás (1) altitude mask (1) alvás (4) alvásminőség (1) aminosav (1) ammónia (1) anabolikus ablak (2) anabolikus szteroid használat (1) antagonista (1) antioxidánsok (1) anyagcsere (2) apple watch (1) arginin (1) átalakulás (1) áthúzás (1) ATP (1) ATP edzés (1) autoregulation (1) a guggolás bibliája (1) a monolith építése (1) bandázs (2) BCAA (2) bemelegítés (1) béta alanin (1) beta alanine (1) bevitel (1) bfr (1) bicepsz (2) bilaterális deficit (1) bloggerday (1) bmi (1) Bob Hoffman (1) Bodybuilding tudomány (1) Body Building (24) body building (2) Body fitness (1) Building the monolith (1) bukás (1) bukásig (1) casein (1) celeb edzés (1) cheat meal (1) chuck taylor converse (1) cici (1) cipő (1) citrullin malate (1) coffein (1) combfeszítő (1) combhajlító (1) comb bicepsz (1) complex edzés (1) core edzés (1) cosmopolitan (1) crossfit (1) cross training (1) csalónap (2) csaló étkezés (1) csípő (1) csirkemell (6) csontkovács (1) csontozat (1) csont erősítés (1) CT Fletcher (1) cukor (1) diákolimpia (1) diéta (20) Diéta (22) dinamikus nyújtás (1) divatmodell (1) doms (1) dopping (1) dorsalflexio (1) dorzolaterális prefrontális kéreg (1) dropset (2) d vitamin (1) EAA (1) edzés (19) edzéselmélet (14) edzésgyakoriság (3) edzésmódszer (8) edzésprogram (1) edzésteljesítmény (6) edzéster (1) edzésterv (6) edzéstervezés (3) edzéstipp (1) edzéstudomány (1) edzés előtti pörgető (1) edzés időskorban (1) edzés időszak (1) edzés kihagyás (2) edzés nyaralás alatt (2) edzés sablon (1) edzés sérvvel (1) edző (2) edzőpartner (1) edzőtárs (1) ego (1) Egyízületes gyakorlatok (1) ejtő sorozat (3) elevation mask (1) előfárasztás (1) első húzódzkodás (1) első muscle up (1) első pull-up (1) eric lilliebridge (2) erőemelés (13) erőfejlesztés (1) erőltetett ismétlések (1) erőnléti edzés (1) erőnövekedés (1) erőszint (1) esti edzés (1) étel (1) etika (1) étvágy (2) étvágycsökkentés (1) excentrikus fázis (1) ezerismétléses karedzé (1) fájdalom (1) fáradás (5) fáradtság (2) farizom (3) fartlek (1) fat (1) fehérje (24) fehérjebevitel (6) fehérjeszintézis (1) fehérje diéta (2) fehérje igény (1) fehérje szintézis (1) fejlődés (4) fej pozíció (1) fekvenyomás (8) fekvőtámasz (2) felhúzás (2) felhúzás edzésterv (1) félighártyás izom (1) féliginas izom (1) fél ismétlés (1) fénykard (1) fényterápia (1) ferde hasizom edzése (1) feszítőizom reflex (1) fiatal (1) fitbit charge (1) fitness (2) fitnesz (5) fizikai aktivitás (1) fms (1) foamroller (1) foci (1) Foci és súlyzós edzés (2) Fogyás (2) fogyás (4) fogyasztás (1) fogyás futással (1) fogyókúra (1) Fogyókúra (17) football (1) fordított diéta (1) formás popsi (1) fotobiomoduláció (1) függőségek (8) functional movement screen (1) funkcionális edzés (1) Furious Pete (1) futás (7) futball (2) futóiskola (2) gaba (1) garrett blevins (1) gázlóizom (2) genetika (1) gerincsérülés (1) gerincsérv (1) gi (1) glutamin (1) glute (1) goblet squat (1) GPC világkupa Miskolc 2017 (1) guggolás (11) gurtni (1) gvt (1) gyakoriság (2) gyakorlatok (2) gyógytorna (1) gyorsaság (1) gyorserő (1) gyors rost (1) gyors rostok (1) gyúrás (2) Hajdú Anikó (2) hajlékonyság (1) haladó (1) halolaj (1) háromfejű lábszárizom (1) hasizom (1) hasmenés (1) hasprés (1) hassérv (1) has edzés (1) hatás (1) hátfájás (1) hátizom (2) helyi fogyás (1) hengerezés (3) hiba (1) hibajavítás (1) hideg vizes merülőfürdő (2) high frequency powerlifting (1) HIIT (2) hiit (2) hipertrófia (5) hiperventiláció (1) hiteles személyedző (1) HITT (1) hízás (1) HMB (1) hogyan (1) homofób (1) hormonpótlás (1) humor (2) hűtés (1) húzódzkodás (1) ibuprofen (1) idősek (1) időskor (1) időskori (1) Időskori edzés (2) időszakos (1) időszakos böjt (1) időzítés (1) IF (1) impingement szindróma (1) insane training (1) intenzitás (2) intermittent fasting (1) inverz anorexia nervosa (7) inzulin (1) iqfitnesz (1) IQfitnesz (5) izolációs gyakorlatok (5) izombukás (1) izomcsoportok (3) izomdiszformia (7) izomépítés (4) izometrikus edzés (1) izomformálás (1) izomkifáradás (1) izomláz (2) izomműködés (1) izomnövelés (2) izomrost (3) izomrost típusok (1) izomtömeg növelés (3) izom memória (1) izom összezavarás (1) ízület védelem (1) jerk (1) Jim Wendler (1) Jim wendler (1) jim wendler (2) John Mckean (1) jónás réka (1) jó zsaru rossz zsaru (1) kaizen (1) kai greene (1) kalács (1) kalória (15) kapszaicin (1) kapucni (1) karácsony (2) kardió (6) karedzé (1) karedzés (1) karnozin (1) kávé (1) kazein (2) kcal (14) kékfény (1) kenyér (1) késleltetett izomfájdalom (1) kétfejű lábikraizom (1) kétfejű lábikra izom (1) ketoacidozis (1) ketocitózis (1) ketogén diéta (1) kezdő (2) kezdők (1) Kezdők edzésterve (1) kifáradás (1) kihívás (1) kiskorúak és a szteroid (1) kis súly (1) kitartás (1) klaszter edzés (1) klokov complex (1) kockahas (2) koffein (4) koffein tolerancia (1) kokljaev (1) kokov komplex (1) koksz (1) kombo szett (1) kompressziós ruházat (1) konstantin konstantinov (1) konteó (1) könyv (6) kövér (1) középhaladó (1) középkorú (1) közétkeztetés (1) kreatin (2) krioterápia (2) Kroczaleski (1) kroc row (1) L-glutamin (1) L-leucin (1) labdarúgás (1) lábedzés (1) lábnyújtás (1) lágylézer (1) lassú felszívódás (1) lassú rostok (2) legjobb sport (1) lépéserő (1) leucin (2) lézerterápia (1) lineáris periodizáció (2) lineáris progresszió (2) LISS (1) lokális hipertrófia (1) low load (1) lucein (1) macskagyökér (1) mae (1) magassági maszk (2) magas fehérje bevitel (1) magas ismétlésszám (1) maltodextrin (1) maraton (1) mark rippetoe (1) martijn koevoets (2) masszázs (1) Matt kroc (3) medenceprés (1) melatonin (1) mell (2) mellkas (1) mellkas alakítása (1) mellkas növelése (1) mentális edzés (1) menza (1) merevlábú (1) merev lábas felhúzás (1) mérleg (1) Method of Error Amplification (1) Michael Phelps (1) Michael Phelps challenge (1) mikrosérülés (1) mítosz (1) mobilitás (3) mobilizáció (2) modell edzése (1) monitorozás (1) motiváció (2) motoros egységek (2) mozgástartomány (2) muscle up (1) nagy gyakoriságú erőemelés (1) nagy intenzitás (1) nagy terjedelem (1) nagy volumen (1) negatív ismétlések (2) negyed guggolás (1) Németh Róbert (1) nők (1) nők és a szteroid (1) no pain no gain (1) nyakmögött nyomás (1) nyaralás (3) nyújtás (7) nyújtó reflex (2) öblögetés (1) okosóra (1) omega-3 (1) online edzés (1) orbáncfű (1) öregedés (1) öregek edzése (1) Őrült edzés (1) őrült edzés (1) összetett gyakorlatok (1) osztott edzés (1) öt perces edzés (1) öv (1) paprika (1) párhuzamos-elasztikus komponens (1) párolt zöldség (2) paul anderson (1) periodizáció (5) pihenés (1) pihenő (3) pihenő idő (2) pihenő szünet (2) piramis (1) piruvate (1) placebo (2) placebó (1) plateu (1) poliquin (2) popsi edzés (2) powerbuilder (1) powerlifitng (1) powertraining (1) powrlifting (1) pr (1) protein (18) protein turmix (7) publio (1) pullover (1) pulzusmérés (1) pulzustartomány (1) puskás bogi (2) rack squat (1) ráedzés (1) rámpa sorozatok (2) rasszizmus (1) recept (10) reflex (1) reformkonyha (14) regeneráció (7) reggeli edzés (1) reggeli kardió (1) rehabilitáció (1) rest pause (2) részismétlés (1) részleges mozgástartomány (1) reverse diet (1) Rhodiola rosea (1) Rich Piana (4) rmr (1) rotátorköppeny sérülés (1) rózsagyökér (1) RPE (2) rúdsebesség (1) samsung gear (1) Scitec raw felhúzó kupa (1) sebesség (1) segítő (1) sérülés (1) sérv (1) simmons (1) Smolov (1) (1) soros (1) soros-elasztikus komponens (1) sorozatok (2) sorrend (1) sportfüggőség (2) sportrasszizmus (1) spotter (1) sprint (3) squatuniversity (1) squat bible (1) stagnálás (2) steroid (1) stressz (1) stronglifts (1) súlycsoport (1) súlyemelés (2) súlyzós edzés (1) súlyzós edzés az állóképességi sportokban (1) súlyzós edzés triatlon duatlon maraton ironman (1) súly csökkentés (1) supraspinatus (1) szabadgyökök (2) szálkásítás (1) személyi edzés (2) szénhidrát (14) szinten tartás (1) szolgálati közlemény (1) szőlőmag (1) szőlőmagörlemény (1) szteroid (7) szteroidok legalizálása (1) szteroid függőség (3) szuperszett (3) tab (1) tápanyagok (14) tápl (2) táplálékkiegészítő (2) táplálék kiegészítő (1) Táplálkozás (19) tárogatás (1) taurin (1) teakrin (1) Team Suleiman (1) tejsavó (2) teljesítmény (1) teljesítmény edzés (2) teljesítmény fokozás (4) teljes mozgástartomány (1) telomer (1) template (2) tempó (2) térdbandázs (1) térdízület (1) terepfutás (1) terhelés (2) terjedelem (2) terpesz (1) testépítés (18) testépítés tudomány (1) testhőmérséklet (1) testképzavar (12) testkompozíció (23) testzsír (4) testzsír mérés (2) texas módszer (1) theacrine (1) tip (1) tipp (6) Tisza kupa 2017 (1) többízületes gyakorlatok (1) tojás (1) tojásfehérje (2) tolódzkodás (1) Tömegnövelés (18) tömegnövelő (2) tömegnövelő edzés (1) tom platz (1) top 5 legrosszabb gyakorlat (1) töredék súlyok (1) törzs stabiltás (1) Tóth Szilárd (1) tricepsz (2) triptofán (1) TSM (3) tud (1) tudomány (50) túró (7) újévi fogadalom (1) unilaterális (1) ütközéses szindróma (1) út az első tolódzkodáshoz (1) vádli (2) valentin nap (1) váll (2) vállöv (1) varjúháj (1) véráram korlátozás (1) visage models hungary (1) vitamin (1) vízhajtó (1) volumen (3) vörösfény (1) vörösszőlőmag (1) wendler 5/3/1 (1) wittmann zsolt (1) xiaomi amazfit (1) zabpehely (4) zabpehely kenyér (1) Zelenc János (5) zenehallgatás (1) zsír (13) zsírégetés (7)  (1) Címkefelhő

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

süti beállítások módosítása