3 ok, ami miatt a teremben nem fogsz lefogyni

Az emberek jelentős része azért kezd el sportolni, mert elégedetlen az alakjával. Közülük is a legtöbben vélt, vagy valós túlsúlyuktól szeretnének megszabadulni. Szinte minden héten látok egy-két új arcot a teremben, akik zavartan izzadnak valamelyik kardió gépen. A többség odáig jut el matek-biológia összefüggésben, hogy a sport = plusz leadott kalória, tehát mindegy mi csak mozogjunk. Ez igaz is egyébként, de a hatékonyság már más kérdés. Végül pont ez az, ami miatt fel is adják gyorsan, mert bizony 2-3 hét mozgás után nem hogy kevesebbet mutatna a mérleg, de még „híznak” is, arról nem is beszélve, hogy a tükör se lesz kedvesebb velük. Pedig csak egy kis szakmai segítség kellene nekik és hosszabb távon fenn lehetne tartani a lelkesedésüket. Egy-két alapelv betartásával simán lehet eredményeket elérni:

40119258_l.jpg

„Basszus, hízok”

Mi történik, ha egy addig edzetlen ember nekiáll közepes intenzitással kardiózni? A közepes itt természetesen az edzettek szempontjából mérvadó, emberünk a lelkét is ki fogja hajtani közben. Egy csomó hasznos élettani folyamat fog felerősödni, bármit is csináljon. Például az addig alig igénybevett izomzata extra terhelést kap, amihez megpróbál alkalmazkodni. elkezd egyre több glikogént felvenni és tárolni, mert szüksége lesz rá. Ez egy csomó vizet is megköt. Ennek eredménye, hogy habár a szó klasszikus értelmében nem lesz izmosabb, de mégis tömegében jelentős mértékben nőhet az izomzata, ezáltal a súlya is. Testzsírt viszont alig veszít a rövid idő alatt, így habár javul néhány százalékot a testösszetétele, érdemben annyit fog látni, hogy 3 hét izzasztó munka után 20 dkg-mal többet mutat a mérleg. Nem érti és el is megy a kedve. Vége.

„Az izom fogyaszt”

A cikk írását ez a momentum adta. Gümmedek (népies kifejezés a maj’be sz@rok-ra) a múltkor a rúd alatt és hallom, - bár nem akarom – amint a vendég előadja a személyi edzőjének, hogy ő most azért van itt, hogy egy kicsit megerősödjön, hogy utána tudjon kardiózni és azzal fogyni. Ebben meg is egyeztek és boldogan ügyködtek tovább.

Mindenki retteg az izomtól, mint a pestistől. Mintha az úgy menne, hogy ha megfogsz egy nagyobbacska súlyt, akkor másnapra kórósan izmos leszel. Ő nem akar izmos lenni, mert az nem szép, csak fogyni szeretne. Van ilyen is, ezt úgy hívják, hogy anorexia. Ehhez nem kell edzőterembe járni, elég minden étkezés után egy tetszőleges ujjunkat a torkunkba mélyeszteni. Fogyni csak kalóriadeficit mellett lehet, vagy kevesebbet eszel, vagy elégetsz egy csomó plusz kalóriát. Ez utóbbira az egyetlen értelmesen járható út a mozgás, mert az izom sok kalóriát használ. Tehát minél több izom van rajtunk, annál több kalóriát lehet vele elégetni. Izmot viszont kifejezetten nehéz szobabiciklin, vagy elliptikus tréneren fejleszteni.

depositphotos_72506747_500.jpg

Ez pedig már az edzők felelőssége, hogy belehajszolják a vendégeket a monoton, unalmas és sehová sem vezető kardió izzadásba. Van helye a kardiónak az edzésprogramban, félre értés ne essék, de nem ez az egyetlen és főleg nem a legoptimálisabb megoldás a fogyásra.

Persze vannak kivételek, akik rájönnek, hogy azért az ellenállás edzés még mindig verhetetlen ezen a területen, de ők is beleragadnak a régi dogmákba, hogy a szálkásítás az 20 ismétlés felett működik csak. Hát nem.

„Változatosság gyönyörködtet”

Nem születik mindenki Hosszú Katinkának, hogy minden nap képes legyen ugyanúgy végigcsinálni az edzésmunkáját, amit már évek óta csinál, csak még keményebben. Az emberek többsége nehezen tűri a monotóniát. Ezért is vannak kiugró tehetségek közöttünk. Többségük viszont hajlamos belefásulni a rutin tevékenységbe. És talán ez a legkevésbé szakmai pont a három közül, mégis ez a legfontosabb. Bármit is csinálsz, az többet ér annál, mint ha semmit nem csinálsz. Ha nagyon erőltetjük, hogy vendég elérje a célját, akkor kifáradhat, elvesztheti a lelkesedését, a motivációját. Figyelemmel kell lenni a saját tempójára is. A saját képességeinek és korlátainak megfelelő ütemet szabad diktálni. Ha ő bicepszezni szeret, akkor hagyni kell, hogy bicepszezzen is kedvére néha. Persze ettől még az összes egyéb edzéseszközt nem szabad elhanyagolni. Van, aki szereti tesztelgetni az erejét, van, aki retteg a nagy és nehéz súlyoktól. Egyet viszont szinte mindenki egyformán gyűlöl. Izzadni egy kardió gépen minden nap és bámulni ki az ablakon, vagy a TV-t lesni közben. Kell a változatosság, a játék, a kis kihívások, a társas munka, a kikapcsolódás. Bármit is csinálunk, néha be kell iktatni valami mást is (TRX, Crossfit, jóga), ami lehet, hogy közvetlenül nem visz közelebb a célunkhoz, viszont megtöri a monotóniát, fenntartja a lelkesedést és meg lesz a kitartás, ami a cél eléréséhez elengedhetetlen.

 Persze mindezek némi kreativitást igényelnek, ha csak a dollárok peregnek a szemünk előtt, akkor hajlamosak vagyunk nem észrevenni az embert a vendégben. Pedig ha ő jól érzi magát, akkor nekünk is könnyebb a dolgunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatmore.blog.hu/api/trackback/id/tr5812615691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

common 2017.08.01. 15:22:05

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit javasolsz kezelt magas vérnyomás esetén. Úgy tudom a súlyzós edzés és minden nagyobb erőfeszítéssel járó edzés ellenjavallt.

Tom Bradley 2017.08.01. 15:33:59

Sikerült jó sok szóval semmit leírnod. Gratulálok! Hány kalória égett el közben?

kislovag55 2017.08.01. 15:47:30

Uristen mi szükség ilyen csapongo értelmetlen cikkekre, semmit nem segitenek csak elhatározatlanit egy amatört. Még azt se tudom hogy kinek irodott, az edzőknek vagy fogyni akaroknak.

Kb ez a mondat a lényeg (talán): "Bármit is csinálunk, néha be kell iktatni valami mást is (TRX, Crossfit, jóga), ami lehet, hogy közvetlenül nem visz közelebb a célunkhoz, viszont megtöri a monotóniát"

Végül erre hol a válasz:

"3 OK, AMI MIATT A TEREMBEN NEM FOGSZ LEFOGYNI"

Sele Burdi 2017.08.01. 16:04:30

Kinek mi hasznal...

Kozeli hozzatartozom 1,5 ev alatt, -46kg es csak kardio!

Kelly és a szexi dög 2017.08.01. 16:16:27

20 km futás naponta és nyoma sem lesz a hájnak! Mellette nyomhatod a vasat is ha van kedved...

BobbyEwing 2017.08.01. 16:21:50

leegyszerűsítve: az evés utáni önhánytatás ("tetszőleges ujjunkat a torkunkba mélyeszteni" - ahogy a cikk fogalmaz) a bulémia velejárója. Az anorexiás egész egyszerűen nem eszik.

Tomeepapa 2017.08.01. 16:23:28

30 felett csak sporttal elég nehéz lefogyni, ha nem figyel az ember az étkezés és kaja összetételére. Ehhez kell az igazi életmód váltás. Ha ez megvan kardiózhat, ha csak azt akar és fogyni fog. Persze ahogy előttem írták egy kis súlyzózást hozzáadva még szebben/tónusosabban is fog kinézni.

karmaloser 2017.08.01. 16:23:47

@BobbyEwing: AAAAAAAa, ezt en akartam beirni!

The reaper 2017.08.01. 16:35:32

@common: Kezelt magas vérnyomás esetén is mehet bármilyen edzés, csak nagyobb odafigyelés kell, nem árt, ha ismered a saját tested visszajelzéseit. Én 160 kg-osan kezdtem el edzeni 2 vérnyomáscsökkentő gyógyszer mellett 140/90-es vérnyomással. 3 év alatt 50 kg mínusszal elhagyhattam az összes gyógyszert. Érdemes egy vezetett kis csoportos edzésre járni, mint pl trx, vagy kettlebell. Vannak kiscsoportos hibrid edzések is, ahol keverednek a saját testsúlyos, súlyzós, és kettlebelles elemek. Ilyen pl. Budapesten az oldschool training, vagy a total hybrid. Lényeg, hogy a kezdetekben legyen melletted egy tapasztalt edző, aki tudja javítani a hibáidat.

Treff Bubi 2017.08.01. 16:45:31

Én a terembe életükben először beeső delikvenseket kötelezném egy minimum 2 hónapos saját súlyos programra, némi futással, hogy belerázódjanak az intenzív mozgásba, mielőtt nekiugranak a súlyoknak-gépeknek. Igazi klasszikus tornaóra programmal, hogy a szívük-izmaik-ízületeik kapjanak egy alap kondit.

whitequeen 2017.08.01. 16:59:51

Hát ez mondjuk tényleg nem volt valami informatív, de cserébe legalább jó pökhendi és megalázó... Tkp mit is akart volna mondani a költő egyáltalán (azonkívül persze, hogy minden "terembe beeső" - (c) Treff Bubi - egy nyomi taigetoszi gyökér)? :)

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2017.08.01. 17:02:21

@common: A magas vérnyomás az nem játék. Felelőtlenség lenne tőlem erre most így bármit is mondani, de weboldalunkon hamarosan fogunk online segítséget nyújtani és némi amnézis után fogok tudni javaslatokat tenni.

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2017.08.01. 17:04:05

@Tom Bradley: Telóról nyomom a posztot és miközben (meg egyébként mindig) mell-bicepsz nap van, úgyhogy ég a zsír! :-)

igazi hős 2017.08.01. 17:06:46

"Egyet viszont szinte mindenki egyformán gyűlöl. Izzadni egy kardió gépen minden nap és bámulni ki az ablakon, vagy a TV-t lesni közben." Akkor én vagyok (az egyik) kivétel: ha minden nap megnézel egy részt a kedvenc sorozatodból, amire nem jutna másképp időd, akkor az 0 időveszteség és elég hamar meglesz az eredménye. Én idén megnéztem 80 epizódot és leadtam 12 kilót. A fogyást már abbahagytam, de a futást nem, bár most nyár van, amikor inkább bringázok, mert azon is meleg van, de több a menetszél. (A bringázás is izzasztó és unalmas, hisz minden nap ugyanaz az útvonal, de valahogy be kell érni a munkahelyere meg vissza.)

FN (törölt) 2017.08.01. 17:08:10

...A lágerben mindenki lefogyott...:-)

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2017.08.01. 17:08:59

@Treff Bubi: Ebben nagyjából egyetértünk. Ha nem is csak saját testsúlyos gyakorlatokkal, de az első és legfontosabb feladat egy általános kondíció és alap megteremtése, amire aztán később lehet építeni keményebb edzéseket.

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2017.08.01. 17:12:57

@igazi hős: Én másfél évig biciklivel jártam dolgozni, napi kétszer 10 km volt csak, de a súlyzós edzés mellett ideális volt, soha nem volt olyan tökéletes a testzsír százalékom mint akkor. De érdekes módon a szobabiciklivel nézhettem a komplett gyűrűk urát is minden másnap, akkor se működött.

Hajdú Peter 2017.08.01. 17:37:51

Edzeni mozogni kell, hogy eros egeszseges legyen az ember, de edzessel lefogyni NEM LEHET.
Egy atlag ember nem kepes annyit mozogni, mint amennyit enni tud. Arra legfeljebb egy napi 8 orat edzo olimpia bajnok kepes.
Tehat az egyetlen ut, hogy KEVESEBBET KELL ENNI. A tipikus atlag ember siman megeszi a duplajat is annak mint amire szuksege van, vagyis meg kene felezni a kaja mennyiseget, ami persze nem konnyu.

Ad Dio 2017.08.01. 17:42:24

@IQfitnesz.hu:

Nekem sem. Ha felnézek és látom a hegytetőt, az húz. De a 4 fal között valahogy nem akaródzik teperni...

mildi 2017.08.01. 17:47:13

30-40 kilométereket tekerek egy nap. semmi célom vele, egyszerűen szeretek. a fenekem formája csak bónusz

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2017.08.01. 17:51:27

@Hajdú Peter: Hát sokaknak már az is motiváló, hogy többet ehetnek ha edzenek rendesen. Egyébként a gyors anyagcseréjű, gizdák, mint én is és a nagyon izmos emberek simán többet tudnak edzeni, mint enni. Főleg, ha ha "tisztán" próbálnak kajálni. Nekem egy keményebb erőemelő edzésciklus alatt kifejezetten gondot tud jelenteni a megfelelő mennyiségű kaja bezabálása. Pedig szeretek és tudok is enni....

igazi hős 2017.08.01. 20:57:37

@IQfitnesz.hu: Írtam, hogy én lehetek a kivétel, nem tudom. Nálam összejött az ösztönzés, hogy fogyjak, a rengeteg film, amit meg akartam nézni, de nem volt rá időm és a futópad, ami összekötötte a kettőt. Amíg zenét hallgattam, addig halálosan untam, pedig feleennyit futottam. A munkába bringázás olyan szempontból optimális, hogy nem veszítsz időt. de azzal nem tudod olyan jól belőni a terhelést, mint szobabiciklin vagy futópadon. Bár a 2x10 km az egy bő óra (nekem 2x15), az már akkor is nagyon jó terhelés, ha nem optimális :)

hátszelet 2017.08.01. 20:58:29

2 éve költöztem egy határ menti kis városba, ahol nem igazán volt lehetőségem az edzőtermek széles választékából szemezgetni, viszont működik itt egy helyi arcokból álló, összetartó kis crossfites közösség, aminek én is a tagja lettem. Azért vannak olyan aspektusai amivel szemben a mai napig szkeptikus vagyok (pl. én nem igazán rajongok a rángatózva húzodzkodásért). Viszont a súlyemelést alap vagy legalább közepes szinten való elsajátítását nagyon hasznosnak tartom, eddig egyik óra sem volt ugyanolyan, mindig tartogat valami meglepetést ez edzőnk, nemrég beszereztek egy mászófalat, nagyon vicces eszköz :D, akinek esetleg van rá lehetősége és affinitása próbálja ki (de ha eddig nem volt crossfiten vagy funkcionális órán azt is, mert szépen lehet tőle fejlődni és formálódni). Kitartás persze kell hozzá nem kevés, minden óra szenvedés valamilyen szinten, de utána mindig boldogan tekerek haza, mert jobban teljesítettem, mint két hete.

Advanced Flight 2017.08.01. 23:49:53

@karmaloser: jobb, hogy nem írtad, mert az bulímia és nem bulémia.

liveindreams 2017.08.02. 00:09:48

@igazi hős: a tévés résszel tökéletesen egyetértek. a jó sorozat sose uncsi

Miumiu 2017.08.02. 08:23:26

Én még keresem azt a kreatív edzőt, aki meglátja bennem a kihívást. XD
Mivel gerincbeteg vagyok a legtöbben nem mernek vállalni, az ortopédiáról pedig rendszerint azzal távozom, hogy "ne fusson, ne ugráljon, ne hajoljon és ne emeljen."
Túlsúlyom szerencsére nincs, mert pilatesre és jógára rendszeresen járok, azok nagyon beváltak a hátam sem fáj tőlük, az inzulinrezisztenciám miatt pedig dietetikus állította be az étrendem. Így a testsúlyvesztés nem is szempont, viszont szeretnék még formálódni, izmosodni.

telkoe 2017.08.02. 09:41:47

@Miumiu: Uszast probaltad mar? Vannak edzok akik felnottekkel is csinalnak egyeni / kiscsoportos edzest.

SD9 2017.08.02. 09:50:36

@Treff Bubi: Eddig ez a legjobb ötlet, amit olvastam.

Mi0 2017.08.02. 11:36:56

@Treff Bubi: Azért mindenki különböző okból és szituációban esik be először a konditerembe, én pl 10 év versenysport múlttal (vívás) mentem le mert miután abbahagytam, hiányzott a mozgás az egyetemen, és kicsit vicces volt amikor látták a kondis arcok hogy először vagyok és abszolút segítő szándékkal elkezdtek magyarázni a bemelegítés meg nyújtás fontosságáról. Persze megköszöntem udvariasan, de azért picit furcsa lett volna ha kezdetnek némi futásra köteleznek két hónapig :)

Miumiu 2017.08.02. 14:16:24

@telkoe: Igen, valójában úsznom kéne az eü szempontból teljesen passzolna. :) Viszont a lakóhelyem közelében nincs uszoda (vagy nem olyan, ami még munkaidő után eset 7-8 között is nyitva van) és a hosszadalmas készülődés is elveszi a kedvem főleg az őszi-téli hónapokban, amikor legalább fél órám elmegy hajszárítással.
Most pont a munkahelyem közelében szemezek egy uszodával, ahol van úszás és aquafitness is. :)

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2017.08.02. 15:18:59

@Miumiu: A legtöbb gerincprobléma nem zárja ki a súlyzós edzést, csak odafigyeléssel kell csinálni. Persze a legtöbben megijednek a feladattól, az orvosoknak pedig egyszerűbb és biztonságosabb azt javasolni, hogy ne csinálj semmit. Vannak nagyszerű gyógytornászok, akik viszont kifejezetten szeretik a kihívásokat. És vagyunk ezzel így egy páran személyi edzők is, úgyhogy ne add fel a reményt szerintem!

IQfitnesz.hu · www.iqfitnesz.hu 2017.08.02. 15:22:28

@hátszelet: A Crossfit egy nagyszerű dolog lenne, ha a teljesítménykényszer nem menne a kivitelezés rovására. Persze ez a legtöbb erősportnál igaz, viszont más az ha egy ismétlésben erőszakolod meg a tested egy versenyen és más az, mikor minden edzésen 15-20-30 szabálytalan ismétlést hajtasz végre. De amíg megfelelő a kivitelezés és ha eltekintünk a rángatózós húzódzkodástól, akkor egy igen változatos, kihívásokkal teli jó sport. Csak hát nehéz eltekinteni...

Hirdetés

IQfitnesz.hu

Blogomban a 30 év alatt összegyűjtött sport-tapasztalatomat és a nehezen megszerzett tudásomat próbálom megosztani Veletek. Néha tudományosan, néha csak viccesen.

Friss topikok

Címkék

1 típus (1) 2. palóc kupa (1) 2018 (2) 25(OH)D (1) 2a (1) 2b (1) 2x (1) 2 típus (1) 42k (1) 5/3/1 (3) 54321 (1) 5x5 (3) 8 órás karedzés (1) aaron horschig (1) addiktív (1) aerobik (1) agonista (1) agystimulácó (1) ajándék (2) alacsony terhelés (1) alapelv (1) alapgyakorlatok (4) állighúzás (1) altitude mask (1) alvás (4) alvásminőség (1) aminosav (1) ammónia (1) anabolikus ablak (2) anabolikus szteroid használat (1) antagonista (1) antioxidánsok (1) anyagcsere (2) apple watch (1) arginin (1) átalakulás (1) áthúzás (1) ATP (1) ATP edzés (1) autoregulation (1) a guggolás bibliája (1) a monolith építése (1) bandázs (2) BCAA (2) bemelegítés (1) béta alanin (1) beta alanine (1) bevitel (1) bfr (1) bicepsz (2) bilaterális deficit (1) bloggerday (1) bmi (1) Bob Hoffman (1) Bodybuilding tudomány (1) body building (2) Body Building (24) Body fitness (1) Building the monolith (1) bukás (1) bukásig (1) casein (1) celeb edzés (1) cheat meal (1) chuck taylor converse (1) cici (1) cipő (1) citrullin malate (1) coffein (1) combfeszítő (1) combhajlító (1) comb bicepsz (1) complex edzés (1) core edzés (1) cosmopolitan (1) crossfit (1) cross training (1) csalónap (2) csaló étkezés (1) csípő (1) csirkemell (6) csontkovács (1) csontozat (1) csont erősítés (1) CT Fletcher (1) cukor (1) diákolimpia (1) Diéta (22) diéta (20) dinamikus nyújtás (1) divatmodell (1) doms (1) dopping (1) dorsalflexio (1) dorzolaterális prefrontális kéreg (1) dropset (2) d vitamin (1) EAA (1) edzés (19) edzéselmélet (14) edzésgyakoriság (3) edzésmódszer (8) edzésprogram (1) edzésteljesítmény (6) edzéster (1) edzésterv (6) edzéstervezés (3) edzéstipp (1) edzéstudomány (1) edzés előtti pörgető (1) edzés időskorban (1) edzés időszak (1) edzés kihagyás (2) edzés nyaralás alatt (2) edzés sablon (1) edzés sérvvel (1) edző (2) edzőpartner (1) edzőtárs (1) ego (1) Egyízületes gyakorlatok (1) ejtő sorozat (3) elevation mask (1) előfárasztás (1) első húzódzkodás (1) első muscle up (1) első pull-up (1) eric lilliebridge (2) erőemelés (13) erőfejlesztés (1) erőltetett ismétlések (1) erőnléti edzés (1) erőnövekedés (1) erőszint (1) esti edzés (1) étel (1) etika (1) étvágy (2) étvágycsökkentés (1) excentrikus fázis (1) ezerismétléses karedzé (1) fájdalom (1) fáradás (5) fáradtság (2) farizom (3) fartlek (1) fat (1) fehérje (24) fehérjebevitel (6) fehérjeszintézis (1) fehérje diéta (2) fehérje igény (1) fehérje szintézis (1) fejlődés (4) fej pozíció (1) fekvenyomás (8) fekvőtámasz (2) felhúzás (2) felhúzás edzésterv (1) félighártyás izom (1) féliginas izom (1) fél ismétlés (1) fénykard (1) fényterápia (1) ferde hasizom edzése (1) feszítőizom reflex (1) fiatal (1) fitbit charge (1) fitness (2) fitnesz (5) fizikai aktivitás (1) fms (1) foamroller (1) foci (1) Foci és súlyzós edzés (2) Fogyás (2) fogyás (4) fogyasztás (1) fogyás futással (1) Fogyókúra (17) fogyókúra (1) football (1) fordított diéta (1) formás popsi (1) fotobiomoduláció (1) függőségek (8) functional movement screen (1) funkcionális edzés (1) Furious Pete (1) futás (7) futball (2) futóiskola (2) gaba (1) garrett blevins (1) gázlóizom (2) genetika (1) gerincsérülés (1) gerincsérv (1) gi (1) glutamin (1) glute (1) goblet squat (1) GPC világkupa Miskolc 2017 (1) guggolás (11) gurtni (1) gvt (1) gyakoriság (2) gyakorlatok (2) gyógytorna (1) gyorsaság (1) gyorserő (1) gyors rost (1) gyors rostok (1) gyúrás (2) Hajdú Anikó (2) hajlékonyság (1) haladó (1) halolaj (1) háromfejű lábszárizom (1) hasizom (1) hasmenés (1) hasprés (1) hassérv (1) has edzés (1) hatás (1) hátfájás (1) hátizom (2) helyi fogyás (1) hengerezés (3) hiba (1) hibajavítás (1) hideg vizes merülőfürdő (2) high frequency powerlifting (1) hiit (2) HIIT (2) hipertrófia (5) hiperventiláció (1) hiteles személyedző (1) HITT (1) hízás (1) HMB (1) hogyan (1) homofób (1) hormonpótlás (1) humor (2) hűtés (1) húzódzkodás (1) ibuprofen (1) idősek (1) időskor (1) időskori (1) Időskori edzés (2) időszakos (1) időszakos böjt (1) időzítés (1) IF (1) impingement szindróma (1) insane training (1) intenzitás (2) intermittent fasting (1) inverz anorexia nervosa (7) inzulin (1) iqfitnesz (1) IQfitnesz (5) izolációs gyakorlatok (5) izombukás (1) izomcsoportok (3) izomdiszformia (7) izomépítés (4) izometrikus edzés (1) izomformálás (1) izomkifáradás (1) izomláz (2) izomműködés (1) izomnövelés (2) izomrost (3) izomrost típusok (1) izomtömeg növelés (3) izom memória (1) izom összezavarás (1) ízület védelem (1) jerk (1) Jim Wendler (1) jim wendler (2) Jim wendler (1) John Mckean (1) jónás réka (1) jó zsaru rossz zsaru (1) kaizen (1) kai greene (1) kalács (1) kalória (15) kapszaicin (1) kapucni (1) karácsony (2) kardió (6) karedzé (1) karedzés (1) karnozin (1) kávé (1) kazein (2) kcal (14) kékfény (1) kenyér (1) késleltetett izomfájdalom (1) kétfejű lábikraizom (1) kétfejű lábikra izom (1) ketoacidozis (1) ketocitózis (1) ketogén diéta (1) kezdő (2) kezdők (1) Kezdők edzésterve (1) kifáradás (1) kihívás (1) kiskorúak és a szteroid (1) kis súly (1) kitartás (1) klaszter edzés (1) klokov complex (1) kockahas (2) koffein (4) koffein tolerancia (1) kokljaev (1) kokov komplex (1) koksz (1) kombo szett (1) kompressziós ruházat (1) konstantin konstantinov (1) konteó (1) könyv (6) kövér (1) középhaladó (1) középkorú (1) közétkeztetés (1) kreatin (2) krioterápia (2) Kroczaleski (1) kroc row (1) L-glutamin (1) L-leucin (1) labdarúgás (1) lábedzés (1) lábnyújtás (1) lágylézer (1) lassú felszívódás (1) lassú rostok (2) legjobb sport (1) lépéserő (1) leucin (2) lézerterápia (1) lineáris periodizáció (2) lineáris progresszió (2) LISS (1) lokális hipertrófia (1) low load (1) lucein (1) macskagyökér (1) mae (1) magassági maszk (2) magas fehérje bevitel (1) magas ismétlésszám (1) maltodextrin (1) maraton (1) mark rippetoe (1) martijn koevoets (2) masszázs (1) Matt kroc (3) medenceprés (1) melatonin (1) mell (2) mellkas (1) mellkas alakítása (1) mellkas növelése (1) mentális edzés (1) menza (1) merevlábú (1) merev lábas felhúzás (1) mérleg (1) Method of Error Amplification (1) Michael Phelps (1) Michael Phelps challenge (1) mikrosérülés (1) mítosz (1) mobilitás (3) mobilizáció (2) modell edzése (1) monitorozás (1) motiváció (2) motoros egységek (2) mozgástartomány (2) muscle up (1) nagy gyakoriságú erőemelés (1) nagy intenzitás (1) nagy terjedelem (1) nagy volumen (1) negatív ismétlések (2) negyed guggolás (1) Németh Róbert (1) nők (1) nők és a szteroid (1) no pain no gain (1) nyakmögött nyomás (1) nyaralás (3) nyújtás (7) nyújtó reflex (2) öblögetés (1) okosóra (1) omega-3 (1) online edzés (1) orbáncfű (1) öregedés (1) öregek edzése (1) őrült edzés (1) Őrült edzés (1) összetett gyakorlatok (1) osztott edzés (1) öt perces edzés (1) öv (1) paprika (1) párhuzamos-elasztikus komponens (1) párolt zöldség (2) paul anderson (1) periodizáció (5) pihenés (1) pihenő (3) pihenő idő (2) pihenő szünet (2) piramis (1) piruvate (1) placebó (1) placebo (2) plateu (1) poliquin (2) popsi edzés (2) powerbuilder (1) powerlifitng (1) powertraining (1) powrlifting (1) pr (1) protein (18) protein turmix (7) publio (1) pullover (1) pulzusmérés (1) pulzustartomány (1) puskás bogi (2) rack squat (1) ráedzés (1) rámpa sorozatok (2) rasszizmus (1) recept (10) reflex (1) reformkonyha (14) regeneráció (7) reggeli edzés (1) reggeli kardió (1) rehabilitáció (1) rest pause (2) részismétlés (1) részleges mozgástartomány (1) reverse diet (1) Rhodiola rosea (1) Rich Piana (4) rmr (1) rotátorköppeny sérülés (1) rózsagyökér (1) RPE (2) rúdsebesség (1) samsung gear (1) Scitec raw felhúzó kupa (1) sebesség (1) segítő (1) sérülés (1) sérv (1) simmons (1) Smolov (1) (1) soros (1) soros-elasztikus komponens (1) sorozatok (2) sorrend (1) sportfüggőség (2) sportrasszizmus (1) spotter (1) sprint (3) squatuniversity (1) squat bible (1) stagnálás (2) steroid (1) stressz (1) stronglifts (1) súlycsoport (1) súlyemelés (2) súlyzós edzés (1) súlyzós edzés az állóképességi sportokban (1) súlyzós edzés triatlon duatlon maraton ironman (1) súly csökkentés (1) supraspinatus (1) szabadgyökök (2) szálkásítás (1) személyi edzés (2) szénhidrát (14) szinten tartás (1) szolgálati közlemény (1) szőlőmag (1) szőlőmagörlemény (1) szteroid (7) szteroidok legalizálása (1) szteroid függőség (3) szuperszett (3) tab (1) tápanyagok (14) tápl (2) táplálékkiegészítő (2) táplálék kiegészítő (1) Táplálkozás (19) tárogatás (1) taurin (1) teakrin (1) Team Suleiman (1) tejsavó (2) teljesítmény (1) teljesítmény edzés (2) teljesítmény fokozás (4) teljes mozgástartomány (1) telomer (1) template (2) tempó (2) térdbandázs (1) térdízület (1) terepfutás (1) terhelés (2) terjedelem (2) terpesz (1) testépítés (18) testépítés tudomány (1) testhőmérséklet (1) testképzavar (12) testkompozíció (23) testzsír (4) testzsír mérés (2) texas módszer (1) theacrine (1) tip (1) tipp (6) Tisza kupa 2017 (1) többízületes gyakorlatok (1) tojás (1) tojásfehérje (2) tolódzkodás (1) Tömegnövelés (18) tömegnövelő (2) tömegnövelő edzés (1) tom platz (1) top 5 legrosszabb gyakorlat (1) töredék súlyok (1) törzs stabiltás (1) Tóth Szilárd (1) tricepsz (2) triptofán (1) TSM (3) tud (1) tudomány (50) túró (7) újévi fogadalom (1) unilaterális (1) ütközéses szindróma (1) út az első tolódzkodáshoz (1) vádli (2) valentin nap (1) váll (2) vállöv (1) varjúháj (1) véráram korlátozás (1) visage models hungary (1) vitamin (1) vízhajtó (1) volumen (3) vörösfény (1) vörösszőlőmag (1) wendler 5/3/1 (1) wittmann zsolt (1) xiaomi amazfit (1) zabpehely (4) zabpehely kenyér (1) Zelenc János (5) zenehallgatás (1) zsír (13) zsírégetés (7)  (1) Címkefelhő

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

süti beállítások módosítása